POCO X3 NFC službeno predstavljen

Poco, brand koji je Xiaomi odvojio iz svog portfelja, predstavio je danas novi model u mid-range klasi pametnih telefona – Poxo X3 NFC. Uređaj je pokretan novim Qualcommovim Snapdragon 732G procesorom koji sadrži i Adreno 618 Elite grafički koprocesor, a čime POCO X3 NFC može pružiti bolje performanse kao i AI mogućnosti.

Pritom koristi LiquidCool 1.0 Plus tehnologiju hlađenja te veću bakrenu toplinsku cijev koji smanjuju zagrijavanje procesora za 6 stupnjeva. Zahvaljujući najnovijoj Game Turbo 3.0 opciji, gejmeri mogu dodatno optimizirati performanse i tako dobiti samo najbolje od hardvera. Osim toga, Poco X3 NFC opremljen je i linearnim motorom Z osi koji pruža taktilni feedback s preko 150 vibracijskih načina rada za različite načine korištenja.

POCO X3 NFC opremljen je stereo zvučnicima, a donosi i 6,67” FHD+ zaslon moćne sa 120Hz stopom osvježavanja i 240Hz osjetljivosti na dodir. Osim toga, ovaj zaslon posjeduje i DynamicSwitch funkciju koja po potrebi automatski prebacuje brzinu osvježavanja zaslona na 50, 60, 90 ili 120 Hz i to ovisno o načinu korištenja uređaja kao i formatu sadržaja na ekranu. DynamicSwitch funkcija optimizira trošenje energije telefona prepoznajući koju je jačinu brzine potrebno održavati u slučaju intenzivnog korištenja poput igranja igrica ili u slučaju lakšeg korištenja poput pregledavanja fotografija. Brzina od 240Hz osigurava čak 33% bržu reakciju zaslona na dodir u odnosu na većinu pametnih telefona na tržištu, čime POCO X3 NFC ima kompetitivnu prednost u odnosu na pametne telefone tog cjenovnog ranga na tržištu.

Kad je fotografija u pitanju, POCO X3 NFC sastoji se od četverostruke stražnje kamere – 64 MP glavne kamere, 13 MP ultraširoke kamere, 2 MP makro kamere i senzora dubine od 2 MP. Glavna kamera telefona opremljena je Sony IMX 682 senzorom otvora blende ƒ/1.89 te 1.6μm 4-in-1 Super Pixel opcijom za detaljne i čiste slike. Ultraširokokutna kamera od 13MP može se pohvaliti vidnim poljem od 119° potpomognutim otvorom blende ƒ/2,2 i veličinom piksela od 1,0 μm, dok makro kamera od 2MP i senzor dubine dodatno osnažuju mogućnosti glavne kamere.

S prednje strane POCO X3 NFC ima malu 3.8 mm punch hole rupicu koju čini kamera od 20MP s otvorom blende ƒ/2.2 i Super Pixel opcijom od 1,6 μm, za snimanje boljih selfija u lošijim svjetlosnim uvjetima.

Za snimanje videozapisa na raspolaganju je i 4K video snimanje kao i brojne druge značajke uključujući glatko zumiranje videozapisa i prilagođavanje fokusa te zaključavanje ekspozicije i fokusa na zadanu vrijednost. Dodana je čak i podrška za LOG / RAW format snimanja videa, što ćemo svakako detaljno isprobati jednom kad nam pristigne na test!

Baterija kapaciteta 5.160 mAh bi trebala osigurati izvrsnu autonomiju, što je dodatno začinjeno 33W brzim punjenjem. Punjač, naravno, dolazi u prodajnom pakiranju. Bateriju će do 100% napuniti za samo 65 minuta, odnosno na 62% u pola sata i sve to zahvaljujući Middle Middle Tab (MMT) tehnologiji koja je promijenila standardni način punjenja baterija. Naime, do sada je dotok električne energije u uređaj dolazio od dolje prema gore, dok inovativna MMT tehnologija osigurava punjenje uređaja kojim će dotok električne energije dolaziti iz sredine i simultano se širiti prema vrhu i sredini uređaja. Na taj način osigurano je brže i konzistentnije punjenje uređaja te dugovječnost baterije.

POCO X3 NFC dolazi u varijantama od 6 GB RAM + 64 GB interne memorije i 6 GB RAM + 128 GB, u a sklopu zagrebačkog i splitskog Mi Storea i online Mi Storea, ovlaštenog distributera tvrtke Bijelić Co, očekuje se početkom listopada.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT