Pogodite tko se vraća u utakmicu – Microsoft bi sljedeće godine mogao lansirati savitljivi smarfton

Ako sam se ičega bojao, to je Microsoftov povratak na tržište pametnih telefona. Nakon propale avanture s Nokijom, te smrti Windows Phone platforme, što mnogi fanovi dugo nisu htjeli prihvatiti, čini se da Microsoft ponovo razmišlja o povratku u arenu.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Microsoft bi na tržište mogao lansirati model sa savitljivim zaslonom, jer ako mogu Samsung, Huawei i mnoge druge manje tvrtke, zašto se i Microsoft ne bi okušao u najnovijem tehnološkom trendu? Prema već ranije dostupnim informacijama, radi se o modelu pod kodnim nazivom „Andromerda“, a sada doznajemo da bi zapravo trebao biti hibridni uređaj, odnosno u sklopljenom stanju smartfon, a u rasklopljenom tablet.

Ono što se nikako ne bi trebalo dogoditi je neka nova iteracija Windows Phonea, već bi uređaj navodno trebao vrtjeti punokrvne Windowse.

Tko zna, možda ovoga puta Microsoft i uspije, no šteta bi bilo još jednom ulupati milijarde, i to baš sad kad mu je krenulo, odnosno kad je po vrijednosti dionica pretekao Apple. Naime, Microsoftova tržišna kapitalizacija se jučer popela na 852 milijardu dolara, dok je Apple s nedavno probijene granice od bilijun, pao na 847 milijardi dolara.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT