Pogodite tko se vraća u utakmicu – Microsoft bi sljedeće godine mogao lansirati savitljivi smarftonAko sam se ičega bojao, to je Microsoftov povratak na tržište pametnih telefona. Nakon propale avanture s Nokijom, te smrti Windows Phone platforme, što mnogi fanovi dugo nisu htjeli prihvatiti, čini se da Microsoft ponovo razmišlja o povratku u arenu.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Microsoft bi na tržište mogao lansirati model sa savitljivim zaslonom, jer ako mogu Samsung, Huawei i mnoge druge manje tvrtke, zašto se i Microsoft ne bi okušao u najnovijem tehnološkom trendu? Prema već ranije dostupnim informacijama, radi se o modelu pod kodnim nazivom „Andromerda“, a sada doznajemo da bi zapravo trebao biti hibridni uređaj, odnosno u sklopljenom stanju smartfon, a u rasklopljenom tablet.

Ono što se nikako ne bi trebalo dogoditi je neka nova iteracija Windows Phonea, već bi uređaj navodno trebao vrtjeti punokrvne Windowse.

Tko zna, možda ovoga puta Microsoft i uspije, no šteta bi bilo još jednom ulupati milijarde, i to baš sad kad mu je krenulo, odnosno kad je po vrijednosti dionica pretekao Apple. Naime, Microsoftova tržišna kapitalizacija se jučer popela na 852 milijardu dolara, dok je Apple s nedavno probijene granice od bilijun, pao na 847 milijardi dolara.