Potvrđeno: Apple kupuje Intelov odjel proizvodnje modema za milijardu dolara

Nakon što su se nedavno proširile glasine o mogućoj kupnji Intelovog odjela za proizvodnju modema za smartfone od strane Applea, vijest je sinoć postala i službena. Vrijednost akvizicije iznosi jednu milijardu dolara, no još je moraju odobriti i regulatorna tijela.

Tako će iz Intelove pod Appleovu kapu prijeći 2200 zaposlenika, kompletna oprema i intelektualno vlasništvo.

Appleu je ova akvizicija važna iz razloga da u budućnosti ne mora ovisiti o drugim proizvođačima modema za svoje smartfone, kao npr. o Qualcommu, kojemu je zbog nastavka posla, u izvansudskoj nagodbi morao platiti 4,5 milijarde dolara.

Pored proizvodnje modema za smartfone, Apple će ovom akvizicijom steći 17.000 patenata koji sadrže razne protokole za arhitekture modema i njihovog funkcioniranja, a prema sporazumu u kupoprodaji, Intel će i dalje imati pravo razvijati modeme za sve proizvode (npr. PC računala, IoT uređaje i autonomna vozila…), ali ne i za smartfone.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]