Poznate gotovo sve informacije o Samsung Galaxy Watch 4 satu

Wear OS satovi se nisu baš proslavili na tržištu nosivih uređaja, unatoč činjenici da neki od najzvučnijih brandova i proizvođača su predstavili svoje najbolje satove na ovom operativnom sustavu. Upravo zbog te činjenice Google je u suradnji sa Samsungom krenuo u kompletnu izmjenu svojeg operativnog sustava za satove a prvi model koji će predstaviti Wear OS3.0 će biti Samsung Galaxy Watch 4.

Taj sat više nije nepoznanica jer su procurili gotovo svi detalji, od datuma predstavljanja do hardverskih specifikacija. Kako sada stvari stoje, Samsung planira predstaviti Watch 4 u klasičnoj (42 mm) i pro (46 mm) varijanti. Ona klasična bi trebala koštati 349 USD dok će cijena 46 mm modela biti nekoliko desetaka dolara viša.

Što se specifikacija tiče, one su itekako unaprijeđene u odnosu na pretnodni model – Samsung Galaxy Watch 3. Sudeći prema informacijama koje je objavio Snoopy leaks, Galaxy Watch 4 će pogoniti novi Exynos W920 SoC popraćen s 1.5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Kružni AMOLED zaslon rezolucije 450×450 piksela i veličine 1.36 inča će biti zaštićen Gorilla DX staklom. Kućište će imati MIL-STD-810G certifikat i težiti 50 grama, a imat će IP68 certifikat i vodootpornost do 50 m dubine.

Odlična vijest je i podrška za NFC kao i za Samsung i Google Pay usluge što će razveseliti mnoge.

Od senzora valja izdvojiti mogućnost snimanja jednokanalnog ECG-a, BIA senzor odnosno senzor analize bioelektrične impedancije ili sastava tijela što je popularno kod mnogih digitalnih vaga, zatim klasični SpO2 senzor te ostali senzori za praćenje pokreta. Watch 4 će imati mogućnost mjerenja tlaka u krvi putem optičkog senzora, a dobro je znati da će sat automatski prepoznavati i do 40 različitih oblika vježbanja.

Baterija kapaciteta 361 mAh bi mu trebala osigurati koji dan rada na punjenju, a punit će se bežično u roku od 100 minuta što je pohvalno i bolje od Huawei Watch 3 koji se puni 3 sata. Klasični 42 mm model će imati manju bateriju kapaciteta 247 mAh ali i manji 1.19 inčni zaslon.

Uglavnom, predstavljanje će potvrditi ili otkriti sve detalje, a jedino što ostaje vidjeti hoće li Wear OS napraviti nešto od Samsunga Galaxy 4 ili će Samsung Galaxy 4 napraviti nešto od Wear OS-a.

Via | Izvor

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT