Prestigio MultiPhone 5430 – Recenzija

Multimedija

Uređaj nudi standardnu ICS galeriju fotografija s uobičajenim mogućnostima slanja, dijeljenja i uređivanja. Valja napomenuti da video player sam po sebi neće pokrenuti ni jedan DivX ili MKV film, već je potrebno instalirati alternativni video player s podrškom za x86 arhitekturu procesora. Popularni vPlayer nije uspio pokrenuti niti jednu AVI datoteku, ali je zato uspio MX player, uz instalaciju dodatnih codeca za x86 procesore.

Kamera

Prestigio 5430 dolazi s 8 MP kamerom opremljenom LED bljeskalicom i standardnim ICS softverom. Sučelje je poslovično jednostavno i relativno malim brojem mogućnosti. Od načina snimanja imamo normalno, serijsko (burst) i panoramu, kao i mogućnosti podešavanja osnovnih postavki kamere: scene, ekspozicija, ISO osjetljivost, kontrast i balans bijele boje.

Kvaliteta fotografija vidljivo je bolja nego na mnogim dosadašnjim Prestigiovim modelima i u svakom slučaju odgovara cjenovnom razredu u kojem se uređaj nalazi, premda još uvijek ima prostora za poboljšanja. Na određenim fotografijama vidljiva je veća zasićenost boja, što bi eventualno moglo biti ispravljeno softverskom nadogradnjom. U slabijim svjetlosnim uvjetima smanjena je oštrina, što pripisujemo bljeskalici koja bi mogla biti i malo jača.

Primjeri slijede u nastavku:

Jpeg JpegJpegJpeg

Zahvaljujući Intelovom procesoru video kamera, za razliku od one na prethodnim modelima, sada napokon snima gledljiv i prilično kvalitetan video čak i u 1080p rezoluciji pri 30 fps. Bitare od cca. 15 Mbps govori o blagom stupnju kompresije, što će osigurati dovoljnu količinu detalja za kvalitetan prikaz.

Jedan takav primjer slijedi u nastavku:

Baterija

Intelov Atom Z2420 ima još jednu značajku, a to je nešto manja potrošnja energije u odnosu na konkurenciju. Ipak, zamo da je najveći potrošač struje u mobitelu zaslon i ako je često uključen, brzo će kompenzirati ono što procesor uštedi. S druge strane, ako uređaj više koristite za telefoniranje, autonomija bi mogla potrajati nešto dulje nego na sličnim uređajima s dvojezgrenim procesorima.

Tako je Prestigio PAP5430 u standardnom režimu koji podrazumijeva stalnu vezu s internetom, sinkronizaciju dva mailboxa, aktivan Google talk i umjereno korištenje svih mogućnosti, izdržao nešto manje od dva dana prije nego što sam ga morao priključiti na punjač. Sljedeći put sam ga stavio u nešto intezivniji režim upotrebe i u takvim uvjetima je izdržao dan i pol, što je svakako dobar i natprosječan rezultat za Androide.

Ako vam stalna veza s internetom (u smislu aktivne sinkronizacije) nije prijeko potrebna i ako podatkovnu vezu koristite po potrebi, autonomija se može produljiti na puna dva dana, a možda i više. Naravno, sve će opet ovisiti i načinu i intenzitetu korištenja.

Zaključak

Prestigio MultiPhone 5430 svakako se ističe iz gomile drugih modela ovog proizvođača, za što je ponajprije zaslužan Intelov Atom procesor koji ga pogoni, no ne treba zanemariti dizajn ni kvalitetu izrade. Vidjeli smo da je korištena nešto bolja plastika, ali je i čitava konstrukcija kućišta vidljivo bolja nego kod prethodnih modela.

Treća, ali isto tako važna stavka je kamera koja sada proizvodi bolje fotografije, s posebnim naglaskom na video koji je zahvaljujući procesoru sada dorastao mnogim zvučnijim imenima.

Prestigio je ovim modelom napravio vidljiv odmak od svojih dosadašnjih modela, ali nam je drago što se to nije prenijelo i na cijenu koja iznosi prihvatljivih i vrlo razumnih 1800,00 kuna.

Popis prodajnih mjesta pogledajte ovdje.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT