Procurile informacije o svim uređajima koje će Apple predstaviti ove godine

Jedan od najpoznatijih cinkera Appleovih tabora, Ming-Chi Kuo, objavio je niz informacija o planovima ove kompanije za 2019. godinu. Iako su i do sada postojale određene informacije oko novog iPhonea, Kuo sada potvrđuje da će tri nova modela zadržati osnovne smjernice dizajna, dakle fizički se neće puno razlikovati od modela iz 2018. godine.

Tako ćemo ponovno vidjeti 5,8, 6,1 i 6,5-inčni iPhone, koji će stići kao logični nasljednici modela iPhone XS, iPhone XR i iPhone XS Max. Ono po čemu bi se od svojih prethodnika mogli razlikovati je finalna obrada kućišta, jer će navodno stražnja staklena strana biti zamućena ili će to biti samo jedna od opcija.

Nasljednici modela XS i XS Max bi trebali dobiti trostruku kameru na poleđini s ToF (Time of Flight) senzorom, kojeg smo već upoznali na Honoru View 20. Radi se o tehnologiji koja bolje prepoznaje 3D objekte i kameri šalje preciznije povratne informacije o udaljenosti i kretnjama subjekta.

Ono što Kuo opovrgava su prethodne glasine o ugradnji USB-C utora u novi iPhone. Prema njemu, ovogodišnja generacija bi trebala zadržati Lightning, dok bi USB-C trebao stići tek sljedeće godine.

Jedna od zanimljivih novosti trebala bi biti i podrška za UWB (Ultra Wide Band) antenu, za koju još uvijek ne znamo čemu će točno služiti, no pretpostavljamo da će njezina uloga biti povećanje preciznosti navigacije u zatvorenom prostoru kao što npr. su shopping centri i sl., a može naći primjenu i kod kontrole kretnji korisnika, rada srca i sl.

Ove godine stižu i novi iPadi, pa bi se tako 9,7-inčni model trebao protegnuti na 10,5 inča, a nova generacija Apple Watcha bi trebala donijeti keramičko kućište. Apple bi trebao predstaviti i nove AirPods slušalice, koje će vjerojatno zadržati postojeći dizajn, ali će biti ponuđene u crnoj boji i novom završnom obradom.

Spomenimo i novi MacBook Pro, koji će također biti redizajniran u odnosu na model iz 2017. godine, a navodno bi trebao biti dostupan s dijagonalama zaslona između 16 i 16,5 inča, dok bi manji, tj. 13-inčni MacBook Pro trebao osvanuti i u verziji s 32 GB RAM-a. Kuo nadalje navodi da će Apple ove godine predstaviti i novi 31,6” 6K monitor, kao i novi Mac Pro.

Naravno, sve ove informacije uzmite s dobrom dozom rezerve, jer se ipak radi o glasinama.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT