Q1 2020: Apple povećao prihode na krilima usluga

U prvom kalendarskom tromjesečju, što je za Apple drugo financijsko tromjesečje 2020. godine, tvrtka iz Cupretina objavila je rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, usprkos negativnom globalnom okruženju za poslovanje.

Prihodi u razdoblju tromjesečja koje završava 28. ožujka iznosili su 58,3 milijarde dolara, što je 1% više u odnosu na isto razdoblje lani, no značajno manje od Applovih vlastitih predviđanja prije pandemije COVID-a 19 koja su iznosila od 63 do 67 milijardi dolara.

Zarada je iznosila 11,25 milijardi dolara, što je malo manje od 11,5 milijardi dolara zarade u istom razdoblju prošle godine. Prihodi od prodaje iPhonea pali su oko 2 milijarde dolara, od prodaje Mac računala za oko 150 milijuna dolara, a od prodaje iPada za oko pola milijarde dolara. Apple je ostvario 1,1 milijardu dolara više od prodaje satova, slušalica i dodadataka u ovom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najveći rast zabilježio je segment usluga čiji su se prihodi povećali sa 11,4 milijarde dolara prošle godine na 13,3 milijarde u prošlom kvartalu.

Na burzi u New Yorku, Appleove dionice pale su 2,4% nakon objave poslovnih rezultata, što znači da su investitori očekivali više.

Izvor: Apple

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT