Xiaomi u 2. kvartalu ostvario rekordnih milijardu dolara dobiti

Xiaomi je objavio financijske rezultate za drugi kvartal 2021. godine koji su najbolji do sada. Već smo ranije od raznih analitičara mogli vidjeti da se probio na drugo mjesto po isporukama smartfona u 2. kvartalu, a u lipnju je čak bio i najveći svjetski proizvođač smartfona.

Tijekom rekordnog drugog kvartala 2021. godine Xiaomi je ostvario oko 13,5 milijardi dolara prihoda i dobit nakon oporezivanja koja iznosi oko milijardu dolara. Smartfoni su Xiaomijev najveći izvor prihoda. Tvrtka je u 2. kvartalu isporučila 52,9 milijuna smartfona, čime je uprihodovala 9,12 milijardi američkih dolara. Rast isporuka i prihoda od smartfona na godišnjoj razini je impresivnih 86,8%. Iz ovih brojki možemo izračunati da je prosječna cijena isporučenog Xiaomi smartfona oko 173 dolara te da je ostala otprilike jednaka kao i prošle godine, budući da su i isporuke i prihodi rasli istom brzinom.

Xiaomi je naveo da je tijekom 2. kvartala bilo 453,8 milijuna aktivnih Xiaomi korisnika, što je rast od 32,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tvrtka je 2. kvartalu bila 2. najveći svjestski proizvođač smartfona, 3. na području Kine i prvi u Europi prema analitičarima iz Canalysa. Broj povezanih Xiaomi IOT uređaja porastao je 34% na 374,5 milijuna, a Xiaomijev AI asistent aktivan je na 102 milijuna uređaja.

Izvor: Xiaomi

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT