Qualcomm objavio novu nomenklaturu – najnoviji i najsnažniji procesor zvat će se “Snapdragon 8 Gen1”

Qualcomm je najavio promjenu nomenklature svojih procesora za pametne telefone. Do sada je vladala relativna zbrka s brojevima, što je mnogima kompliciralo usporedbu i kupovinu, no najnoviji način imenovanja bi to trebao promijeniti.

Prema najavama iz Qualcomma, najjači nadolazeći procesor – Snapdragon 898 (oznaka koju je nosio tijekom razvoja), zvat će se – Snapdragon 8 Gen1. „Gen“ ovdje upućuje na generaciju, tako da će onaj koji izađe sljedeće godine, sukladno tome, nositi naziv Snapdragon 8 Gen2.

Procesori nižih cjenovnih razredaa dobit će svoje brojeve i isto tako oznaku generacije. Ovo će sasvim sigurno uvesti reda u zbrku s brojevima koja trenutno vlada, a nemoguće je ne primijetiti usporedbu s Intelovom nomenklaturom.

Potencijalni problem leži u tome što bi mnogi trgovci ovu situaciju mogli iskoristiti tako što će izostaviti oznaku generacije, a tome smo do sada nebrojeno puta svjedočili na PC i Mac računalima, gdje bi izlistali samo ime, npr.“ Intel Core i7“, izostavljajući pritom oznaku generacije ili šifru procesora, što je neiskusnim kupcima bilo zbunjujuće pa bi često nesvjesno ostali zakinuti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT