Qualcomm predstavio novi procesor – Snapdragon 670

S neba pa u rebra, Qualcomm je danas predstavio još jedan procesor – Snapdragon 670. Radi se izravnom nasljedniku Snapdragon 660, dakle o procesoru namijenjenom uređajima srednjeg cjenovnog razreda. Zanimljivo je da se po konfiguraciji ne razlikuje puno od nedavno predstavljenog Snapdragona 710, za kojeg navode da je namijenjen srednje-višoj klasi.

Isto kao 710, Snapdragon 670 sadrži osam Kryo 360 jezgri, no za razliku od njega, kucaju na nižem taktu. Par od dvije jezgre kuca na 2,0 GHz, a ostalih šest na 1,8 Ghz. U Qualcommu navode da će ovaj procesor nuditi 25% veće performanse od prethodnika, dok kod Snapdragona 710 to povećanje iznosi 35%. Najveća prednost Snapdragona 670 leži u 10nm procesu, koji će mu osigurati manju potrošnju energije od prethodnika. Tu je i novi grafički koprocesor pod imenom Adreno 615.

Snapdragon 670 podržava jednostruke 25 MP ili dvostruke 16 MP kamere, ali ne i HDR video i QHD+ zaslone kao Snapdragon 710.

Novi procesor je već dostupan proizvođačima hardvera, tako da uskoro možemo očekivati i uređaje koji ga sadrže ispod haube.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]