Recenzija: BlackBerry Bold 9900

Povezivost

BlackBerry Bold 9900 u 3G (HSPA) mreži podržava brzine prijenosa podataka do 14,4/5,76 mbps. Tu je uobičajena WiFi povezivost, a po najnovijim informacijama u prvoj sljedećoj softverskoj nadogradnji trebao bi dobiti i WiFi Hotspot funkcionalnost. MicroUSB utor služi za povezivanje s računalom i punjenje. Uz Bluetooth BlackBerry 9900 ima i NFC čip pa ga je na taj način moguće upariti s drugim uređajima koji podržavaju NFC. Za sinkronizaciju s računalom instalirajte BlackBerry Desktop Software, a uređaj je moguće koristiti kao USB masovnu pohranu.

GPS i BlackBerry Maps navigacija

BlackBerry maps još je jedna aplikacija koju možete koristiti isključivo uz BlackBerry tarifu. Uz prilično precizan GPS dobit ćete prilično detaljne mape te solidne osnovne funkcije navigacije. Budući da BlackBerry Maps aplikacija radi isključivo preko blackberry.net APN-a, dakle ne morate voditi brigu o tome koliko će vam podatkovnog prometa potrošiti. Ukupna upotrebljivost aplikacije nije na nivou koji nude npr. Nokia mape, ali u nuždi svakako može poslužiti svrsi.

Multimedija

Iako gledanje filmova na 2,8-inčnom zaslonu neće predstavljati poseban doživljaj dobro je znati da u svakom trenutku imate mogućnost pregledavanja video sadržaja u najpopularnijim formatima. Podržani su 3GP, MP4, DivX, Xvid i WMV formati i to čak u 720p rezoluciji.

U praksi, većina sadržaja će se pokrenuti bez problema, no ukoliko naiđe na nepodržani codec player jednostavno neće pokrenuti video ili će ga prikazati u smanjenoj kvaliteti.

 

Aplikacija za reprodukciju glazbe nije doživjela izmjene u odnosu na prethodnu verziju, dakle zadovoljit će najosnovnije potrebe prosječnog ovisnika o glazbi.

Kamera

Ovo je još jedna stavka kojom se BlackBerry Bold 9900 ne može baš pohvaliti. 5 MP kamera sama po sebi i nije toliko loša koliko je loša ideja da se izostavi autofokus, zbog čega će fotografiranje iz blizine rezultirati zamućenim slikama. Ako fotografirate dokumente učinite to s razdaljine od najmanje pola metra.

Sučelje kamere preuzeto je iz prethodnih modela čija se navigacija odvijala isključivo putem trackpada, pa je malko razočaravajuća činjenica da nije prilagođeno novom konceptu s dodirnim zaslonom.

 

Mogućnosti video kamere svakako popravljaju dojam jer HD video u 720p rezoluciji pri 30 fps nije za baciti. Sama kvaliteta videa na vrlo je visokoj razini, s dobrim kontrastom i kvalitetnim bojama.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT