Recenzija: Galaxy Nexus

Početni zasloni

Galaxy Nexus nudi pet početnih zaslona na koje možete dodavati željeni sadržaj. Nema mogućnosti dodavanja novih niti brisanja postojećih zaslona. Prva razlika u odnosu na prethodne verzije Androida tiče se funkcije dužeg dodira na prazno mjesto na zaslonu. Naime, do sada je ovim putem bilo moguće donositi prečice aplikacija i widgete, a sada služi isključivo promjeni pozadinske slike. Prečice aplikacija dodaju se izravno iz izbornika u kojem se nalaze aplikacije, a sada im društvo čine i widgeti. Listanjem lijevo-desno dolazimo do pregleda svih aplikacija, a u nastavku i widgeta kojima možemo pristupiti i putem izravnog odabira pri vrhu zaslona. Aplikacije i widgeti zapravo su razdijeljeni u vlastite tabove.
Dužim pritiskom na aplikaciju ili widget otvara se mogućnost jednostavnog odvlačenja na početni zaslon.

Kad govorimo o widgetima svakako treba spomenuti da je nekima od njih moguće mijenjati veličinu i prilagoditi ih zaslonu (Gmail, kalendar). Ovo je vrlo zanimljiva i korisna stavka koja devloperima otvara nove mogućnosti. Naime, sjetite se samo koliko ste puta do sada instalirali neku aplikaciju s brdom widgeta koji su se razlikovali samo u veličini. Sada postoji mogućnost da te aplikacije dođu sa samo jednim kojeg ćete moći prilagoditi vlastitim željama.

Još jedna stavka koja će vam odmah upasti u oko je Googlevo polje za pretraživanje na vrhu zaslona. U pravilu korisna stvarčica, no budući da se nalazi na svakom od 5 početnih zaslona uz istodobnu nemogućnost otklanjanja postaje pomalo iritantna jer nepotrebno zauzima prostor. Ironično, čak i pored ovoga tu je još i Google search box widget, za svaki slučaj.

Donji dio početnog zaslona, poznat kao “dock” sada je u mogućnosti udomiti do pet tipki, odnosno prečica aplikacija. Za razliku od prethodnih verzija “golog” Androida sad ste u mogućnosti birati koje aplikacije želite na docku, uz napomenu da ona srednja koja vodi do izbornika s aplikacijama ostaje fiksirana.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT