Recenzija: Galaxy Nexus

Mape (Folderi)

Mape na početnom zaslonu redizajnirane su i jednostavnije za kreiranje i korištenje pa se sada može reći da napokon imaju neki smisao. Mapu ćete prepoznati po okruglom obliku i malim sličicama aplikacija koje se u njoj nalaze.
Što se kreiranja mapi tiče ono je doslovno prekopirano s iOS-a. Dakle, dužim dodirom odaberete jednu ikonicu, povučete je preko druge i u trenutku je stvorena mapa koja sada sadrži te dvije prečice. Nakon toga sadržaj mape možete izmjenjivati na uobičajen način, tj. dovlačenjem ili odvlačenjem ikonica.

Traka s obavijestima

Ova stavka također je redizajnirana i sada je poluprozirna. Kao novost tu je prečica prema postavkama i mogućnost brisanja svih obavijesti odjednom. Naravno, ova traka kao i mnogi drugi detalji, ovako izgleda na Nexusu, tj. na “golom” ICS-u, a kako će izgledati na TouchWiz-u ili HTC Sense-u teško je predvidjeti.

Aplikacije

Uobičajene Google aplikacije koje nalazimo na Android uređajima sadržane su i na Galaxy Nexusu. Na početnom zaslonu odmah ćete pronaći Google folder u kojem su sadržane prečice prema svim Googleovim aplikacijama. Budući da se radi o velikom pomaku u dizajnu sučelja i neke su osnovne aplikacije doživjele primjetan redizajn pa krenimo redom…

Telefon

Novi dizajn i organizacija aplikacija nisu zaobišli ni telefon pa je tako i on podijeljen u tabove. Prvi, tj. osnovni tab sadrži jednostavnu numeričku tipkovnicu i tu nema iznenađenja, osim što nudi mogućnost odbacivanja poziva i autormatskog slanja SMS poruke. Izbornik s opcijama otvara se pomoću virtualne tipke označene s tri okomite točkice koja se u ovom slučaju nalazi na gornjem lijevom dijelu, dok se u sljedeća dva taba nalazi u donjem, što isto može biti zbunjujuće. Izbornik otvara postavke za govornu poštu, preusmjeravanje poziva i sl.
Drugi tab je označen satom a sadrži popis i povijest poziva s detaljima o vremenu i mogućnosti dodavanja broja u kontakte ukoliko već nije unešen. Uz postavke koje nudi prvi tab tu je još i mogućnost brisanja povijesti.
Treći tab sadrži kontakte, odnosno imenik koji na vrhu prikazuje često pozivane brojeve. Ovaj tab u svojim opcijama, uz već poznate stavke iz prva dva nudi podešavanje prikaza, dakle mogućeje izabrati koje imenike želite koristiti (Gmail, Facebook, Twitter ili neki drugi), te unošenje novog kontakta. S desne strane nalazi se povećalo za pretraživanje.
Kvaliteta i jačina zvuka prilikom razgovora na zavidnom su nivou i testni primjerak nije imao probleme s “volume bug-om” što su neki korisnici u određenim zemljama iskusili.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT