Recenzija: Galaxy Nexus

Web preglednik

Minimalističko sučelje web preglednika tradicionalno je prisutno na svim Androidima pa sličnu situaciju nalazimo i na Galaxy Nexusu. Ono što ga razlikuje od prethodnika definitivno su performanse, tj. brzina rada. E sad, budući da minimalističko sučelje iziskuje izvjesna odricanja dobili smo malčice kompleksniji sustav izbornika.
U vrhu se, naravno, nalazi adresna traka te pored nje prečica koja otvara prikaz otvorenih web stranica u prozorima. Kada je ovaj pregled aktivan ista prečica otvara oznake (bookmarkse). Nakon što su oznake prikazane otvara se sustav tabova koji uz jednostavno listanje prstom omogućuje prikaz povjesti i spremljenih web stranica. Malo komplicirano, no navika će učiniti svoje. Web preglednik, uz ostalo, nudi i mogućnost offline čitanja, a u tu svrhu postoji poseban tab unutar izbornika koji sadržava spremljene stranice.
Sasvim desno nalaze se tri točkice koje otvaraju opcije i postavke.

Od ostalih delicija svakako treba naglasiti već spomenutu automatsku sinkronizaciju bookmarksa s Chrome preglednikom na vašem računalu. Naravno, preduvjet za ovo je da koristite Chrome koji je vezan za vaš Gmail račun.
Tu je još i mogućnost “inkognito” surfanja koja je također poznata s Chrome preglednika.

Jako korisna stvar je mogućnost pojedinačnog prikaza web stranica u desktop verziji. Radi se o tome da većina mobilnih web preglednika kada ih usmjerite na određenu web stranicu prikazuje upravo mobilne verzije tih stranica koje često znaju biti ograničene i nepotpune. Nexusov web preglednik ima tu mogućnost da nakon učitavanja svaku stranicu prikaže onako kako želite, moblinu ili punu, a da time ne uvjetujete način otvaranja neke druge stranice.

YouTube video moguće je gledati u samom pregledniku ili posebnoj aplikaciji koja je također doživjela znatan redizajn i to u ICS stilu. Dakle i ovdje su prisutni tabovi koji se izmjenjuju jednostavnim listanjem lijevo-desno. Sve video isječke i filmove koje sam na YouTubeu pokrenuo radili su besprijekorno, ali imajte na umu da oni u HD rezoluciji znaju zapinjati. Ne zbog Nexusa već zbog eventualno loše internetske veze, ali i YouTubea kao prilično bugovitog servisa.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT