Recenzija: HTC ChaCha

Video reprodukcija

HTC ChaCha podržava dobar spektar video formata. Uz uobičajene MP4 i 3GP moguće je reproducirati i razne DivX-a te WMV video sadržaje. Što se MKV formata tiče, podršku za njih na ovom uređaju nismo ni očekivali iz objektivnih razloga.
Općenito, gledanje filmova na HTC ChaChi nije sport kojim biste se poželjei baviti. Zaslon je jednostavno premali za bilo kakvo duže gledanje videa, a dodatni je problem relativno niska podržana rezolucija pa zbog toga većinu filmova ne biste ni mogli pogledati. Jedini način bi bio da željeni sadržaj re-kodirate u nižu rezoluciju, čime se smanjuje bitrate, a time i konačna veličina datoteke.

Kamera

HTC ChaCha dolazi s 5 MP kamerom potpomognutom LED bljeskalicom i autofokusom. Video kamera ima mogućnost snimanja video zapisa u rezoluciji 720 x 480 točaka pri 24 fps i pritom koristi kontinuirani autofokus. Sučelje softvera kamere ne razlikuje puno se od onog na ostalim HTC-ovim modelima, što znači da je kompleksno, ali ipak logično raspoređeno. Kamera sadrži uobičajene dodatke kao što su dodirni fokus, geotagging i prepoznavanje lica.
Slijede primjeri fotografija: normalno osvjetljenje, lošije i potpuni mrak.

 

Baterija

Prošla su vremena kad smo na mobitelima samo razgovarali i slali poruke, tako da nam specificirano vrijeme trajanja baterije ne govori puno. Kako je Android platforma vremenom rasla paralelno su se počele gomilati i frustracije korisnika zbog brzog pražnjenja baterije.
Razlog tome su uglavnom veliki zasloni gladni energije, ali i loša optimizacija Androida kao operativnog sustava, jer primjerice iOS ima osjetno bolji managment potrošnje energije.

HTC ChaCha dolazi s baterijom kapaciteta 1250 mAh, što se u kombinaciji s ovako malim zaslonom pokazalo odličnim. U uvjetima stalne veze s internetom (3G/WiFi), s uključenim pozadinskim podacima, sinkronizacijom jednog mailboxa i aktivnom Google Talka apliakacijom baterija je pri intezivnom korištenju izdržala puna dva dana. Uključenjem Power saving opcije autonomija se produžava na čitava tri dana, a prebacivanjem rada na GSM mrežu možda postignete još bolji rezultat. Budući da se radi o Androidu ukupan dojam iskustva s baterijom je iznenađujuče dobar.

Zaključak

Da odmah razjasnimo, HTC ChaCha nije zamjena za BlackBerry niti za novu Nokiju E6 u poslovnom smislu. Ovdje se radi o uređaju namijenjenom prvenstveno mlađoj populaciji željnoj komunikacije putem društvenih mreža ali ovoga puta s još više mogućnosti. Ovdje prvenstveno mislim na fizičku QWERTY tipkovnicu koja je nezamjenjiva kada je pisanje poruka bilo koje vrste u pitanju. Naravno, ne treba zanemariti ni E-mail komunikaciju kao ni ogromne mogućnosti instant messaginga.
Facebook tipka skraćuje put do obnavljanja statusa, no ukupna upotrebljivost je ispod očekivane razine tako da slobodno možemo reći da se moglo i bez nje.

Što se cijene tiče, HTC ChaCha za sada nalazimo samo u Tele2 ponudi i to po cijeni od 2495,00 kuna (bez ugovorne obveze), dok se u pretplatničkim tarifama može nabaviti već za 395,00 kuna.

Detaljne specifikacije potražite ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: HTC.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT