Recenzija: HTC Evo 3D

U zadnje se vrijeme učestalost izbacivanja novih modela od strane HTC-a vidljivo povećala. Nakon Desirea HD te Sensationa koji je također stigao nedavno HTC Evo 3D treći je Android iz HTC-ove radionice koji dolazi s velikim 4,3-inčnim zaslonom. S obzirom na karakteristike i cijenu u ovom trenutku predstavlja sam vrh ponude. Naziv i dizajn dolaze od prošlogodišnjeg modela HTC Evo koji je bio dostupan isključivo u CDMA+WiMax varijanti i to kod američkog operatera Sprint.
Ono po čemu se HTC Evo 3D izdvaja jest njegova mogućnost snimanja i prikazivanja 3D stereoskopskih slika te video zapisa i to bez posebnih 3D naočala, uostalom isto kao i kod modela LG Optimus 3D.
Ovi su modeli na tržište stigli u razmaku manjem od godinu dana što se može protumačiti i nekom vrstom “štancanja”. Ipak, treba biti fer i primijetiti kako svaki put kad bilo koja kompanija predstavi neki novi model uvijek se nađe četa đaka koja ima prigovore na razne detalje. Ovome nije po volji ovo, drugome ono. Eto, HTC na neki način pokušava riješiti ovaj problem i nudi nekoliko vrhunskih modela koji se međusobno razliku upravo po detaljima. Logično, većim izborom bi se trebao pokriti veći dio tržišta, a istovremeno i zadovoljiti širi krug korinika. Tako nam HTC Evo 3D dolazi u ulozi vrhunskog smartphonea izvrsnog dizjana s dodatkom 3D mogućnosti.

Osnovne tehničke karakteristike:

– Dimezije: 126 x 65 x 12.1 mm
– Masa: 170 grama
– HSPA 14,4/5,76 mbps
– Zaslon: 4,3” LCD 540×960 točaka, 3D
– Procesor: 1.2 GHz dvojezgreni Qualcomm MSM8660, Adreno 220 grafički procesor
– RAM: 1GB
– Interna memorija: 1 GB
– microSD kartica u prodajnom paketu: 8 GB
– Baterija: 1730 mAh
– Kamera: 5 MP
– Sekundarana kamera: 1,3 MP
– Video snimanje: 720p, 30 fps, 3D 720p, 30 fps
– DLNA, HDMI
– MHL port
– Radio s RDS-om

Kućište i dizajn

Kućište je izrađeno uglavnom iz plastike, no unatoč tome HTC Evo 3D uopće ne djeluje plastično. Štoviše, djeluje jednako robusno kao i ostali HTC-ovi modeli, a jedan od faktora koji pridonose tom dojmu je i masa od nemalih 170 grama.

Poklopac baterije, odnosno poleđina uređaja izrađena je iz rebraste plastike koja ne dozvoljava klizanje uređaja iz ruku.

Uz 3D mogućnosti HTC Evo 3D ostat će zapamćen i po zaista fantastičnom dizajnu. Jasno je da je ovo jedna od subjektivnih kategorija, ali baš bih volio vidjelti nekoga tko će reći da mu je ovaj uređaj ružan. Jasne i precizne konture, pravilan oblik kućišta bez nepotrebnih eksperimentiranja i fino uklopljeni detalji daju jednu skladno oblikovanu cjelinu.

Među spomenutim detaljima na desnom se boku nalazi fizička tipka za kameru (Aleluja!) te mali prekidač za prebacivanje između 2D i 3D načina rada kamere. Na istoj površini nalaze se jedva vidljive tipke za podešavanje glasnoće koje su, istini zavolju, mogle biti i malo drukčije izvedene. S desne strane nalazi se MHL utor koji na jednom mjestu objedinjuje micro USB i HDMI port. Na vrhu se nalazi tipka za uključivanje i 3.5 mm audio utor.

Prednjim dijelom, naravno, dominira zaslon i četiri kapacitivne Android tipke koje su lijepo uklopljene u male krugove.
Na već spomenutoj rebrastoj poleđini odlično se uklapaju dvije kamere zaokružene pravokutnikom zaobljenih rubova, a između njih smjestila se dvostruka LED bljeskalica.
Što se konstrukcije tiče mogu samo reći da nema škripanja ni šuškanja i da je kućište ovog uređaja jedna iznimno čvrsta i kompaktna cjelina.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT