Recenzija: HTC Evo 3D

Kamera(e)

Kao pravi i punokrvni 3D uređaj HTC Evo 3D dolazi s dvije 5MP kamere koje su potrebne kako bi se snimila kvalitetna stereoskopska slika. Jedan od zanimljivih i vrlo korisnih detalja je fizička tipka za kameru kao i mali prekidač 2D/3D pored nje. Jednostavnim pomicanjem lijevo-desno odabirete način snimanja.
5 megapiksela odnosi se isključivo snimanje na 2D fotografija, dok su one u 3D načinu snimljene u rezluciji od 2 megapiskela.
Snimanje iz blizine također je rezervirano samo za 2D, jer u 3D varijatni autofokus neće raditi. S obzirom na prirodu 3D tehnologije ovo su sasvim razumljivi razlozi.

Kad je u pitanju sučelje kamere sve je već viđeno. Osnovne, odnosno najčešće korištene funkcije dostupne su u svakom trenutku, dok se dodatne opcije otvaraju pritiskom na tipku izbornika. Iako kompleksno, sučelje kamere je logično raspoređeno i prilično je jasno.

Primjer 3D fotografija (ako imate 3D monitor skinite ove datoteke i pogledajte):

3D slika 1

3D Slika 2

Slijede primjeri 2D fotografija:

Video snimanje

Unatoč tome što ga pogoni snažni dvojezgreni procesor HTC Evo 3D nema mogućnost snimanja 1080p HD videa, već samo onog u 720p rezoluciji. Ovo vrijedi za 2D i 3D način snimanja. Zaista ne vidimo razloga za izostavljanje ove mogućnosti i smatramo da bi uređaj ovog cjenovnog ranga morao imati tu mogućnost, zato vjerujemo kako će u jednoj od softverskih nadogradnji ovaj propust biti ispravljen.
Drugi prigovor ide na račun nedostatka kontinuiranog autofokusa pri snimanju videa. Dakle, kamera će prilikom početka snimanja automatski fokusirati objekt, ali ga kasnije neće prilagođavati kao što je to slučaj na nekim drugim modelima.

 

Primjer HD video zapisa (720p, 2D):

 

Primjer HD video zapisa (720p, 3D):


Općenito, kvaliteta 2D i 3D 720p videa je izvrsna i možemo je svrstati u sam vrh ponude na tržištu. Kao što je već rečeno, 2D i 3D video isječke možete izravno prenijeti na YouTube te  putem HDMI i/ili DLNA funkcionalnosti pregledavati na odgovarajućem monitoru ili TV uređaju.
Video isječci snimaju se u mp4 formatu s frekvencijom od 30 sličica u sekundi

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT