Recenzija: HTC Evo 3D

Povezivost

HTC Evo 3D ovdje nudi zaista širok spektar mogućnost. Povezivanje kabelom moguće je putem USB-a te HDMI standarda koji omogućuje stream HD sadržaja. Još jednom napominjem da su micro USB i HDMI portovi u ovom uređaju objedinjeni u MHL utoru, a za korištenje svakog od njih treba vam udgovarajući kabel. micro USB kabel sadržan je u prodjanom paketu dok ćete se za HDMI morati snalaziti.
Uz uobičajene načine bežičnog povezivanja HTC Evo 3D nudi i DLNA funkcionalnost koja je sadržana u aplikaciji “Povezano dijeljenje”.

Ako vas ova rečenica zbunjuje znajte da niste jedini, no ono što će vas svakako nasmijati jest opis aplikacije koji izgleda doslovno ovako: “Odaberite vrstu medija koju želite poslati bliskom igraču” Naime, naši vrli prevoditelji su englesku riječ “player” preveli kao “igrač”. Dragi prevoditelji, upotreba “Google translate” alata možda i nije najmudrije rješenje niti za prijevode na tržnici, a kamoli za one tehnološke prirode.

Dakle, radi se o tome da putem DLNA veze multimedijski sadržaj (uključujući HD video) s vašeg HTC-a možete prikazati na drugom uređaju koji podržava isti protokol. To su noviji monitori, TV uređaji te poneka prijenosna računala.

Baterija

Da odmah rasčistimo, 3D tehnologija troši bateriju malo više nego 2D. Ukoliko često snimate ili pregledavate 3D sadržaj baterija od 1730 mAh izdržat će jedan dan bez većih problema. Dakle, naviknite se da ga navečer stavite na punjač i da ga ujutro skinete. U slučaju da 3D ne koristite često možete računati i na autonomiju od skoro 2 dana. Sve ovo, naravno, vrijedi u uvjetima stalne veze uređaja s internetom (WiFi/3G), automatskom sinkronizacijom barem jednog mailboxa, s uključenim pozadinskim podacima (background data) i umjerenim korištenjem drugih funkcija uređaja.
Ako češće telefonirate bateriju pokušajte uštedjeti na način da uređaj prebacite na 2G mrežu (GSM/EDGE) ili isključite pozadinske podatke, odnsono automatsku sinkronizaciju te ih  uključujete po potrebi.

Zaključak

HTC Evo 3D je uređaj koji ćete svakako poželjeti, neovisno o tome da li se “palite” na 3D mogućnosti ili ne. Čak i da ih nema Evo je i dalje vrhunski uređaj, kako zbog hardverskih karakteristika tako i zbog iznimno dobro pogođenog dizajna. Usudim se reći da je Evo zapravo kralj svih Androida kada je dizajn u pitanju, a općenito ga se može svrstati uz sam bok već okrunjenom Samsungu Galaxy S II. U usporedbi sa Sensationom Evo 3D je superioran u mnogim segmentima, osim kada je u pitanju snimanje Full HD videa (1080p).
Npr. custom launcheri na Evu rade besprijekorno, dok smo na Sensationu imali problema s Launcherom Pro. Nadalje, death grip zabilježen na Sensationu Evo 3D ne poznaje niti u primisli.
Što se drugih konkurentskih uređaja tiče naravno da treba spomenuti LG Optimus 3D koji ima nešto širi spektar već instaliranog 3D sadržaja, a snima i 1080p 2D video.

HTC Evo 3D za sada se nalazi u ekskluzivnoj ponudi Vipnet-a.

Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: HTC

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT