Recenzija: HTC One S

HTC-ova serija One, predstavljena ove zime na MWC-u u Barceloni sastoji se od tri modela. Predvodnik, HTC One X s četverojezgrenim procesorom i 4,7” zaslonom predstavlja sam vrh današnje tehnologije kad su smartphone uređaji u pitanju, dok je manji 3,7” model HTC One V pogonjen “običnim” jednojezgrenim procesorom. Točno u sredinu smjestio se model HTC One S koji svojim 4,3” zaslonom i dvojezgrenim procesorom nastoji pridobiti onaj dio kupaca koji žele vrhunski smartphone uređaj, a četverojezgrene procesore i 4,7” zaslone ne doživljavaju kao prioritet.

Osnovne karakteristike:

Dimenzije: 130,9 x 65 x 7,8 mm
Masa: 119,5 grama
Zaslon: 4,3” Super AMOLED, 540 x 960 točaka, 256 ppi, Gorilla Glass
Procesor: Dvojezgreni Qualcomm MSM8260A Snapdragon takta 1,5 GHz
Grafički procesor: Adreno 225
RAM: 1 GB
Interna memorija: 16 GB
Operativni sustav: Andoid 4.0 Ice Cream Sandwich
Kamera: 8 MP
Prednja kamera: VGA
Video kamera: 1080p pri 30 fps
MHL (HDMI+MicroUSB) port
FM stereo radio s RDS-om
Beats Audio
Baterija: 1650 mAh

Nedostaci:

Micro SIM
Fiksirana batrija
Nema utor za memeorijske kartice

Dizajn, kućište i zaslon

Ako ste još uvijek skeptični prema 4,3” uređajima i smatrate da su nezgrapni HTC One S će biti onaj koji će vas bez problema razuvjeriti. Ovdje nisu presudne dužina i širina jer po tom pitanju HTC One S ne odstupa od postojećih modela već isključivo debljina i masa. Naime, uređaj debljine 7,8 mm malo koga će ostaviti ravnodušnim, a ako tome pridodamo i relativno malu masu od 119,5 grama tada zaista imamo dobitnu kombinaciju.
Zbog svega navedenog HTC One S odlično leži u ruci, a zbog svoje kompaktnosti i male mase neće ga biti problem nositi čak ni u džepu košulje. Usudio bih se reći da je ovo najkompaktniji i s ergonosmke strane općenito najbolji 4,3” uređaj koji sam imao u rukama.
Ukratko, pojavom ovog modela vrijeme masivnih i nezgrapnih 4,3” smartphonea je iza nas.

Unibody kućište izrađeno je iz aluminija, s dodacima plastičnih površina na dnu i vrhu poleđine. Zanimljivo, ovo je jedan od rijetkih uređaja u kojem se utor za SIM karticu nalazi ispod poklopca na vrhu poleđine. Na tom poklopcu nalazi se i staklo koje prekriva objektiv kamere pa bi svakako bilo mudro pripaziti kako ga otvarate.

Za razliku od svog većeg brata koji u koji je ugrađen S-LCD2 zaslon HTC One S dolazi sa Super AMOLED-om što je u neku ruku neobično. Čini se da je HTC ovim modelom želio postići što veći stupanj diferencijacije unutar One serije pa je uz drukčiju tehnologiju izrade zaslona ponudio i nešto manju rezoluciju (540 x 960).

Općenito, LCD tehnologija u teoriji je inferiorna Super AMOLED-u, ali novija generacija (Super LCD i Super LCD2) ipak donosi znatna poboljšanja. Uspoređujući ova dva zaslona teško je reći da je jedan bolji od drugog pa bi se na kraju sve moglo svesti na stvar ukusa. Činjenica je da je S-LCD2 na HTC-u One X malčice blještaviji i za nijansu bolje čitljiv na dnevnom svjetlu, no Super AMOLED modela HTC One S zato prirodnije prikazuje boje i manje je naporan za oči.
Ukupan doživljaj zaslona na HTC-u One S više je nego izvrstan pa čak iz uz već spomenutu manju rezoluciju od sada već uobičajene 720p.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT