Recenzija: HTC One S

Sučelje i performanse

Jednako kao na ostala dva modela iz serije One HTC One S dolazi s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich i HTC Sense 4.0 nadogradnjom sučelja.
Kao što je već poznato, ICS donosi donekle izmijenjene funkcije u odnosu na prijašnje Androide, no HTC je kao i obično duboko zaronio u operativni sustav i dodatno ga prilagodio svojoj viziji Androida. Naravno, tu je i nadogradnja sučelja HTC Sense u svojoj četvrtoj inačici koja u odnosu na prijašnje donosi mnoge novosti. Najznačajnija promjena odnosi se na ikonice u dnu početnog zaslona (dock). Naime, taj je prostor u prethodnim verzijama Sensea bio prilično neiskorišten što su mnogi korisnici konstantno prigovarali. HTC je napokon odlučio učiniti nešto po tom pitanju pa sada na docku imamo pet ikonica od kojih su četiri izmjenjive. Središnja (prečica za izbornik s aplikacijama) ostaje fiksirana.

Druga novost je način dodavanja sadržaja na početne zaslone. Prečice aplikacija i widgeti postavljaju se odvlačenjem s vizualiziranog popisa na male prikaze početnih zaslona u vrhu. Iako ovaj način i nije pretjerano intuitivan ima tu prednost što vas nakon postavljanja sadržaja ostavlja na popisu raspoloživih widgeta, odnosno aplikacija. Korisno ukoliko postavljate više widgeta odjednom. Izbor widgeta je zaista velik i u nastavku možete vidjeti koji su vam na raspolaganju. Za dodatne widgete posjetite Google Play trgovinu

Prvi benchmark testovi sugerirali su da je procesor ovog uređaja, ako ne bolji, onda na razini četverojezgrenog starijeg brata, no čini se da se tomu ipak nije tako. Pretpostavljam da oni koji su objavili prve rezultate benchmark testova u rukama nisu imali konačne verzije već prototip uređaje. Dvojezgreni procesor HTC-a One S postiže otprilike jednake rezultate kao i ostala dvojezgrena garda ili malčice bolje od Samsunga Galaxy S II i/ili Galaxy Notea u što se možete uvjeriti iz slike ispod.
Naravno, o vjerodostojnosti i mjerodavnosti benchmark testova također možemo raspravljati, no oni su za sada jedino konkretno sredstvo za kakvu-takvu usporedbu.

U praksi, tj. prilikom svakodnevnog korištenja teško da ćete osjetiti razliku u odnosu na većinu drugih vrhunskih Androida pa čak i u odnosu na četverojezgreni HTC One X od kojeg je sporiji samo u određenim segmentima zahtjevnijih igara.
Ono što će potencijalnim kupcima biti od velike važnosti jesu fluidnost sučelja i pouzdanost sustava. Dakle, u ovih desetak dana druženja s HTC-om One S nisam zabilježio ni jedno spontano resetiranje uređaja niti rušenje Sensea, jedino su pojedine 3rd party aplikacije ponekad tražile prisilno zatvaranje, što je na Androidu inače uobičajena pojava. Također, uzimanje screenshotova (tipka za utišavanje + tipka za uključivanje) ponekad je znala “zalediti” uređaj.

Ukoliko vas brine nemogućnost vađenja baterije u svrhu resetiranja kada se uređaj zamrzne imajte na umu da ga doslovno u svakoj situaciji možete resetirati dovoljno dugim pritiskom na tipku za uključivanje. Kao rezerva tu je još i “recovery mode” uobičajen na svim androidima.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT