Recenzija: HTC One S

Kamera

HTC One S dolazi s istom 8 MP kamerom kao i njegov veći brat One X. Opremljena je LED bljeskalicom koja služi i kao osvjetljenje za snimanje videa. Na isti način, kamera ovog modela dijeli isto sučelje s modelom One X, dakle nije potrebno posebno odabirati video način rada već se može pokrenuti iz istog prozora zajedno s fotografiranjem.

Na raspolaganju su uobičajeni dodaci kao npr. prepoznavanje lica i geotagging. Prilikom video snimanja (1080p pri 30 fps) omogućeno je korištenje kontinuiranog autofokusa.

O ukupnoj kvaliteti snimljenog sadržaja mogli bismo diskutirati danima, ali ukratko mogu reći da je napredak u odnosu na prijašnje HTC-ove uređaje vidljiv, premda ima još prostora za poboljšanja.

U nastavku se nalazi nekoliko fotografija snimljenih u uvjetima lošijeg osvjetljenja te dva video isječka. Jedan u rezoluciji 960×540, a drudi u HD 1920×1080.

Baterija

Ni ovdje nema posebnih iznenađenja. U uobičajenim uvjetima (Aktivna internet veza, pozadinski podaci, sinkronizacija dva mailboxa, uključen Gtalk i osvjetljenje zaslona na 100%) te uz umjerenu upotrebu svih funkcija baterija je bez problema izdržala cijeli dan. Uz isključivanje jedne ili više gore navedenih stavki autonomija se svakako može produljiti.

Zaključak

Nema sumnje da je HTC One S jedan od najboljih uređaja u svojoj klasi s iznimno kvalitetnim hardverom koji osigurava vrhunske performanse. Ono što je u cijeloj priči možda najzanimljivije je njegova elegancija, tj. tankoća i mala masa. Zbog ovih karakteristika HTC One S neće podebljati vaš džep, a stat će i u najtanji pretinac najmanjih torbica.
Premda zaslon ne dolazi u 720p rezoluciji kao što je to slučaj na modelima Galaxy Nexus i Sony Xperia S već nešto manjoj, mora se priznati da neovisno o tome ostavlja izniman dojam.
Svi oni koji ugradnju četverojezgrenih procesora i 4,7” zaslona u smartphone uređaje doživljavaju kao pretjerivanje HTC One S će biti najbolji izbor.

HTC One S na neki je način poboljšani HTC Sensation, no ukupan dojam je znatno bolji od onog dobivenog pukim uspoređivanjem specifikacija.
Budući da u prodaju stiže tek u lipnju za sada ne možemo govoriti o cijeni niti ga po tom kriteriju uspoređivati s bilo kojim drugim modelom koji se već nalazi u prodaji.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT