Recenzija: HTC One V

Aplikacije

HTC One V dolazi s prilično bogatim paketom HTC-ovih aplikacija među kojima svakako treba izdvojiti Polaris Office koji omogućuje pregledavanje, kreiranje i uređivanje Office (Word, Excel i PowerPoint) dokumenata. Napominjem da Office 2007 i kasniji formati nisu podržani.

Za e-mail zadužen je uobičajeni klijent i Gmail aplikacija. Kao sastavni dio svakog Androida tu je i Google Talk koji uz chat podržava glasovne i video pozive. Začuđujuće, Google Talk se tijekom nekoliko dana nije odspojio i sve su poruke stizale na vrijeme. Isto vrijedi i za mailove. Naime, ova situacija je na Androdima rijetkost jer mailovi (Gmail i Google apps) često znaju kasniti, a Google Talk klijent s isporukom poruka kasni i po 15 minuta. Uz Galaxy Nexus i Samsung Galaxy Note ovo je prvi Android na kojem sam se uvjerio da ova dva servisa rade besprijekorno.

Kalendar u HTC-ovoj izvedbi uvijek je bio ogledni primjer kako ovakve aplikacije trebaju izgledati, a u najnovijoj verziji donosi nekoliko widgeta za početni zaslon. Naravno, ako niste zadovoljni ponuđenim tu je uvijek Google Play trgovina u kojoj ćete pronaći mnoštvo sličnih widgeta.

Omogućena je sinkronizacija višestrukih Google kalendara te Facebook kalendar.

Multimedija

Prikaz fotografija nalazi se u uobičajenoj galeriji iz koje se izravno pokreću i video sadržaji. Uz sadržaj na uređaju moguće je pretraživati i online galerije, npr. Facebook, Picasa, Flickr itd. Video player će pokrenuti većinu sadržaja u DivX formatu, no imali smo poteškoća s pokretanjem MKV filmova. Ako baš morate gledati filmove na ovom uređaju pomoći će vam popularni vPlayer kojeg ćete pronaći u Google Play trgovini.
Doživljaj slušanja glazbe sličan je onom na modelu One X. Beats Audio je tu da poboljša dojam uživanja u zvucima vaših omiljenih pjesama i radit će sa svim slušalicama. Da, Beats Audio slušalice nisu dio prodajnog paketa.

Kamera

HTC One V dolazi s 5 MP kamerom i LED bljeskalicom. Kao i kod starijeg brata sučelje je koncipirano na način da omogućuje istovremeno snimanje videa i fotografiranje, dakle bez potrebe za prebacivanjem između ova dva načina rada. Tipke za fotografiranje i snimanje videa nalaze se jedna uz drugu. Općenito, softver kamere uz ostalo nudi mogućnost snimanja HDR i panoramskih fotografija, a omogućuje i snimanje videa u 720p rezoluciji.
Kad je kvaliteta snimljenih fotografija posrijedi treba reći da kvalitetom odskaču od prosjeka u ovom cjenovnom rangu. U nastavku možete vidjeti primjere u uvjetima lošijeg osvjetljenja.

Prilikom snimanja video isječaka moguće je koristiti kontinuirani autofokus. Također, jednostavnim dodirom po zaslonu možete odrediti koji dio kadra želite fokusirati. Kao i kod starijeg brata, ukupan dojam kvalitete videa zbog niskog bitratea nije na očekivanoj razini, no svakako će poslužiti svrsi.

Baterija

Ako ste do sada pratili Mob.hr mogli ste vidjeti da baterije uglavnom testiramo u uvjetima stalne internetske veze (WiFi/3G), s osvjetljenjem zaslona 100%, aktivnom sinkronizacijom jednog ili više mailboxova te barem još Google Talk aplikacijom. U takvim uvjetima i uz umjerenu upotrebu baterija uređaja s većim zaslonima u pravilu izdrži od ujutro do navečer.
HTC One V dolazi s 1500 mAh baterijom i u gore navedenim uvjetima izdržala je cijela dva dana što je za svaku pohvalu. Naravno, ako mu „vadite dušu“ nemojte očekivati više od jednog dana autonomije.

Zaključak

HTC One V se svojim dimenzijama, specifikacijama i dijagonalom zaslona svrstava u neku vrstu srednjeg razreda Android uređaja, a relativno prihvatljivom cijenom daje dobar omjer uloženog i dobivenog. Zahvaljujući svojoj kompaktnosti stat će u svaki džep i neće ga opteretiti svojom masom. Zaslon dijagonale 3,7 inča možda nije raskošan kao kod skupljih modela, no treba priznati da su mu ukupne kvalitete u njegovoj kategoriji iznad prosjeka.

Ovim bi uređajem trebali biti zadovoljni svi zaljubljenici u Android, a posebice oni kojima je trajanje baterije od velike važnosti jer, vidjeli smo, dva dana autonomije u današnje doba nije mala stvar.

Cijena uređaja u slobodnoj prodaji iznosi 2699,00 kuna, a ukoliko vam odgovara potražite ga i u ponudi svog operatera.

Detaljne specifikacije potražite ovdje.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT