Recenzija: HTC One X

Rad i performanse

HTC One X općenito ima odlične performanse, iako možda ne toliko spektakularne koliko biste zbog ovakvog hardvera očekivali. Vidljivo je da određene aplikacije rade brže i uglađenije što je posebice vidljivo u igrama. Iako na previše precizni, benchmark testovi pokazuju da se zaista radi o velikom napretku u odnosu na dvojezgrene procesore, ali kao što je već rečeno, za sada nema toliko aplikacija koje bi četverojzgreni procesor iskoristile do maksimuma.

Što se tiče fluidnosti sučelja nema posebnih prigovora, ali je vidljivo da su s obzirom na specifikacije hardvera rezultati mogli biti i bolji. Većina radnji se izvodi brzo i bez zastajkivanja, dok su određeni segmenti Sensea ipak ispod očekivanja. Na primjer, Task Switcher je u odnosu na izvorni Googleov prilično izmijenjen i sadrži odlične vizualne efekte, ali kao takav jednostavno je spor. Da se razumijemo, ovo je daleko od nekog ozbiljnijeg problema, ali ostavlja ponekad lagano iritira.
Ponavljam, velika većina radnji se odvija praktički instantno, ali sitnice poput ove pokazuju da je HTC ponovo “napuhao” Sense, ali i sami ICS.

Naravno, ukoliko spadate u onu skupinu korisnika koja ne preferira Sense imate punu slobodnu instalitari bilo koji drugi launcher, a oni koji od uređaja žele puno više svog će ljubimca počastiti nekim od alternativnih ROM-ova kojih XDA zajednica već sada ima nekoliko.

Web preglednik

Najnoviji ICS web preglednik u kombinaciji s moćnim procesorom odlično odrađuje posao. Uz kvalitetnu i stabilnu internetsku vezu ovaj će vas preglednik oduševiti svojom brzinom. Tome naravno pridonosi i minimalističko sučelje poznato iz Galaxy Nexusa. Kada se web stranica učita i zumira s vidika nestaju sve tipke i adresna traka koje ponovo možete pozvati jednostavnim dodirom. Naravno, HTC je i ovdje ostavio svoj pečat pa je u dnu zaslona dodao četiri pomične tipke koje se pojave kada prstom po zaslonu prijeđete od gore prema dolje. Pomoću ovih tipki web stranicu na kojoj se nalazite moguće je dodati u bookmarke ili na početni zaslon, a možete ju spremiti za kasnije offline čitanje. Zadnja tipka “kartice” poziva prikaz otvorenih tabova.

Izbornik s opcijama otvara se pritiskom na okomitu trotočku u sklopu adresne trake i nudi osnovne funkcije i namještanje postavki. Bitno je napomenuti kako se za svaku web stranicu posebno može zatražiti puna (desktop) verzija. Također, ovaj web preglednik podržava text-reflow, tj. prilagođava format teksta zumiranom nivou stanice.

Multimedija

Galerija omogućuje prikaz lokalnog sadržaja i onog na raznim online servisima. Tako na primjer iz galerije možete izravno pregledavati vlastite i fotografije vaših prijatelja na Facebooku, a zanimljivo je da nudi i automatski prikaz označenih osoba. Podržani su još Flickr, Picasa, Skydrive i Dropbox s kojim HTC u seriji One ima poseban ugovor u sklopu kojeg svojim kupcima nudi 25 GB besplatnog slobodnog prostora.

Video reprodukcija jedna je od najboljih karakteristika ovog uređaja. Na velikom 4,7” zaslonu u HD rezoluciji, a uz pomoć izvrsnog hardvera doživljaj gledanja filmova ili bilo kojeg drugog video sadržaja predstavlja poseban doživljaj. Sav video sadržaj pokreće se izravno iz galerije, a podržan je najširi spektar popularnih video formata među kojima izdvajam AVI i MKV i to čak u 1080p rezoluciji. Nije izostala ni podrška za titlove, a manipulacija aplikacijom je krajnje jednostavna. Ukoliko izaberete način prikaza preko cijelog zaslona sav višak tipki se povlači i ostavlja na raspolaganju kompletnu površinu.

HTC One X dolazi s Beats Audio pojačalom koje HTC već ugrađuje u neke svoje modele, ali uz uređaj isporučuje obične slušalice. Aplikacija “Glazba” prilikom pokretanja nudi prečice prema mapi s glazbenim datotekama i raznim servisima. Tu je SounHound aplikacija za prepoznavanje glazbe s radija (nešto kao Shazam), potom TuneIn internet radio te 7digital trgovina glazbom.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT