Recenzija: HTC One X

Ostale aplikacije

Nema smisla nabrajati sve aplikacije koje dolaze instalirane na ovom uređaju jer ih je zaista mnogo. Ono što treba spomenuti je Polaris Office, aplikacija koja omogućuje pregledavanje i kreiranje Word, Excel i PowerPoint dokumenata te njihovu pohranu na cloud servisima poput Dropboxa i SkyDrivea.

HTC One X dolazi s aplikacijom HTC Locations za navigaciju koja koristi Route66 mape. Iako koristi online mape omogućuje i njihovo preuzimanje na uređaj za offline korištenje. Kada navigaciju aktivirate imate 30 dana probnog perioda nakon kojeg ju morate platiti. E sad, lijepo je imati vrhunsku navigaciju, ali na uređaju iz ovog cjenovnog razreda svatko razuman bi očekivao da bude uračunata u cijenu.

Budući da ICS serijski dolazi s Task managerom koji zaista ubija aplikacije i procese umjesto da ih samo briše s popisa, HTC One X je također opremljen jednim takvim. Moguće je vidjeti koliko svaka učitana aplikacija zauzima radne memorije i po potrebi ju potpuno isključiti.

Unutar općih postavki dostupan je pregled potrošenog podatkovnog prometa, otprilike jednak onom kao na Galaxy Nexusu. Omogućuje proizvoljno određivanje razdoblja kao i postavljanje upozorenja u slučaju kada se približite limitu.

Kamera

HTC One X dolazi s 8 MP kamerom opremljenom LED bljeskalicom i autofokusom. Tu je i mogućnost snimanja 1080p videa pri 30 fps. Softver kamere izrađen je na način da fotoaparat i video kamera zajedno obitavaju u istom sučelju, dakle nema potrebe za prebacivanjem načina rada. Jednostavnim pritiskom na odgovarajuću tipku aktivirate fotoaparat ili video kameru. Zbog ovakve koncepcije omogućeno je fotografiranje čak i kada je snimanje videa u tijeku, što je prilično zgodno i praktično.

Sučelje kamere je na prvi pogled minimalističko, no pritiskom na tipku s postavkama otvara se cijeli niz izbornika s raznim funkcijama i postavkama koje su, istina, logički raspoređene.

Kvaliteta snimljenih fotografija zadovoljit će i zahtjevnijeg korisnika, no ipak nije u rangu s najboljima u tom području kao što su iPhone 4S, Nokia N8 ili Sony Xperia S.
Kao dodatak tu je mogućnost snimanja HDR fotografija, samookidač, panorama i geotagging.

Kod videa imamo digitalnu stabilizaciju slike, kontinuirani autofokus i mogućnost stero snimanja. Očekivano, video se snima u rezoluciji Full HD 1080p, no ipak, kvaliteta snimljenog materijala zbog kompresije nije na razini očekivane. Da se razumijemo, video snimljen ovim uređajem je dobar, ali s bitareom od 10 mbps nema što tražiti u društvu onih koji snimaju s dvostruko većim. Jedina prednost niskog bitratea je što takav video zauzima manje mjesta u memoriji, ali nekako mi se čini da bi većina ipak mijenjala memorijski prostor za kvalitetniji video. Nadam se da će u jednoj od sljedećih nadogradnji ova situacija biti riješena.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT