Recenzija: HTC One

Internet preglednik

HTC One dolazi s dva internet preglednika, Chromeom i standardnim Android browserom koji je ovdje dodatno prilagođen od strane HTC-a, a njegova najvažnija osobina je puna podrška za Adobe Flash, što je u današnje vrijeme rijetkost. Naime, Google je još na ICS-u službeno prestao davati podršku za ovu tehnologiju, slijedeći primjer Applea, da bi nedugo zatim i sam Adobe odustao od daljnjeg razvoja. Ipak, HTC smatra da je Flash još uvijek potreban i zbog toga je omogućio njegovo korištenje na svom top modelu.

Što je najvažnije, snaga Snapdragona 600 čini doživljaj gledanja videa na raznim portalima ugodnijim i puno manje iritantnim nego što je to slučaj na uređajima sa slabijim hardverom.

Multimedija

Galerija fotografija je iz temelja prerađena i upotpunjena novim mogućnostima tj. animiranim pregledima te vrlo često spominjanom novotarijom pod nazivom “Zoe” o kojem detaljnije možete pročitati u poglavlju o kameri.

Prikaz albuma unutar galerije sada ima raspored kao BlinkFeed na početnom zaslonu, a listanje je popraćeno istim efektima. Animacije i vizualni efekti u galeriji su izrađeni odlično i vidljivo je da sva snaga hardvera dobro iskorištena. Uz uobičajeni sadržaj, u galeriji se mogu prikazivati i fotografije s Facebooka ako ste omogućili njegovu sinkronizaciju. Isto vrijedi i za Flickr, Pisaca i Dropbox servise.

Iako je koncept galerije s ovakvim rasporedom zanimljiv i dobro zamišljen, u počeku može nastati zbrka jer nije baš lako razlikovati albume koji prikazuju sadržaj na uređaju i one s npr. Facebooka. U Galeriji imamo još i uobičajene načine dijeljenja, jednostavni uređivač s opcijama dodavanja efekata.

Za reprodukciju videa ne postoji posebna aplikacija, već se sav sadržaj pokreće izravno iz galerije. Uz to što koristi Beats audio sustav kojeg HTC inače ugrađuje u svoje uređaje, video player ima mogućnost prikaza usporenih snimki. Zanimljiva stvarčica, ali je upitno koliko ćete to u praksi koristiti. Treba reći da usporena snimka ima smisla jedino na videu koji ste snimili s većim framerateom, npr. 60 fps (720p).

Umjesto ovoga, bilo bi puno pametnije da se HTC potrudio izraditi kvalitetan video player koji će reproducirati sve popularne formate videa, kao što je npr. slučaj kod Samsunga. Naime, HTC One većinu DivX-a jednostavno nije uspio pokrenuti, dok su se drugi reproducirali bez zvuka. S MKV videom je situacija slična. Dakle, ako na ovom uređaju želite gledati filmove ili bilo koji drugi video sadržaj koji koristi modernije codece, morat ćete posegnuti za alternativnim rješenjem u Google Play trgovini.

Općenito moram izraziti nezadovoljstvo ovom situacijom, jer je naprosto nevjerojatno da u 2013. godini velik dio proizvođača još uvijek nije našao za shodno izraditi normalan video player koji je u stanju dekodirati vido codece iz 1999. godine. Istina, u Google Play trgovini postoje alternativna rješenja, no te aplikacije u pravilu treba dodatno platiti, što na uređaju s cijenom od preko 5000 kuna doživljavam kao šamar.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT