Recenzija: HTC Sensation

Nakon LG-a Optimus 2X i Samsunga Galaxy S II, HTC Sensation još je jedan uređaj koji dolazi s dvojezgrenim procesorom, odnosno specifikacijama koje se opasno približavaju onim na osobnim računalima. Također, znakovito je da dvojzgreni procesori za sada još uvijek obitavaju isključivo na Androidima, a naznaka o ugradnji istih na nekim drugim platformama još nema. Istina, glasine i špekulacije oko nadolazećeg iPhonea 5 sugeriraju da bi se i on mogao vrtjeti na dvije jezgre, no to nećemo saznati prije rujna, odnosno prije samog predstavljanja.
Dakle, trend je jasan, supertelefoni su tu, a svi oni koji namjeravaju nabaviti jednog od njih vjerojatno su na mukama i pitaju se kojeg izabrati. HTC, kao pionir Androida i smartphonea općenito, ima ogromno iskustvo u ovoj branši i kao takav oduvijek je zauzimao posebno mjesto na našoj listi preferiranih brandova.
Ipak, ove su ga godine LG i Samsung malo preduhitrili i prvi na tržište izbacili novu generaciju uređaja čime su stekli izvjesnu prednost. Naravno, HTC nije dugo čekao i kupcima je ponudio model kojeg je, eto, nazvao Sensation, što je još jedan u nizu ne baš maštovitih naziva.
Kako nam je Sensation “legao” i koliko opravdava naziv “senzacija” saznajte u nastavku.

Dizajn i kućište

Iako su mnogi očekivali da će HTC Sensation imati tzv. unibody kućište, kao što je to bio slučaj s modelima Legend i Desire HD, to se ipak nije dogodilo. Sensation je konstruiran klasično, ali je poklopac baterije ipak malo drukčije izveden, jer se prednji dio na pomalo čudan način “uvlači” u njega. Kućište je izrađeno od plastike s dodatkom gumiranih elemenata na gornjem i donjem dijelu koji sprečavaju klizanje uređaja iz ruke. U gorjnem lijevom uglu nalazimo kameru i dvostruku LED bljeskalicu te odmah sa strane i zvučnik.

 

Prednjom stranom, naravno, dominira veliki 4,3” zaslon ispod kojeg se nalaze 4 softverske Android tipke. Na vrhu imamo tipku za uključivanje i 3.5 mm audio utor, na lijevom boku tipke za podešavanje glasnoće i microUSB utor. Desna strana ne sadrži nikakve tipke, a s obzirom na koncepciju kućišta harverska tipka za kameru bila bi savršen dodatak, a da istovremeno ne narušava dizajn, no što je tu je.

 

Ukupno gledajući, HTC Sensation ostavlja dojam atraktivno dizajniranog uređaja s čvrstim i robusnim kućištem te u odnosu na najvećeg konkurenta Samsung Galaxy S 2 izgleda dosta ozbiljnije i profinjenije.
Dimenzijama 126×65,4×11,3 mm HTC Sensation svrstava se u veće i robusnije uređaje, a masom od 148 grama u srednje teške u svojoj kategoriji. Naime, vidjeli smo da HTC Desire HD teži čak 170 grama, a i nadolazeći HTC Evo 3D neće biti ništa lakši. Ipak, Sensation je osjerno teži od glavnog konkurenta, Samsunga Galaxy S 2 koji teži samo 116 grama.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT