Recenzija: HTC Sensation

Gingerbread, HTC Sense 3.0 …

HTC Sensation dolazi s Androidom 2.3.3 i HTC Sense 3.0 nadogradnjom sučelja. Unatoč bombastičnim najavama najnovija verzija Sensea ne razlikuje se previše od prethodne, iako ima nekoliko novosti koje moramo pohvaliti.

Prvo što se uočava je novi “lock screen”. Dakle i kada je zaslon zaključan na njemu se na nalaze četiri ikonice (telefon, mail, kamera i poruke) i moguće ih je odmah aktivirati povlačenjem u krug za otključavanje. U postavkama je moguće birati između nekoliko “zaključanih zaslona” s time da svaki od njih nudi i određeni widget (sat, burza, vrijeme, društvene mreže i sl.), a moguće je vidjeti i pjesmu koja setrenutno izvodi.

 

Nakon što se otključa zaslon dolazimo do dobro nam poznatog HTC Sense sučelja koje kao zadanu postavku nudi veliki digitalni sat s vremenskim uvjetima.
Što se samog funkcioniranja sučelja tiče priča je pozanta: prečice, widgeti kontakti, zabiljške itd, a dodani su i 3D efekti koji se očituju prilikom listanja početnih zaslona. Ono što HTC Sense razlikuje od nekih drugih nadogradnji sučelja jest fiksni broj početnih zaslona, odnosno  nemogućnost njihovog brisanja i dodavanja.

Na vrhu zaslona nalazi se otprije poznata traka s indikatorima koja kad se potegne prema dolje u jednom dijelu otkriva zadnje korištene aplikacije, obavijesti i statuse, a u drugom prečice prema WIFi, Bluetooth, GPS i mrežnim postavkama. Također, u istom odjeljku moguće je pristupiti ostalim postavkama i brzinski baciti pogled na količinu raspoložive memorije.
Dodirom na odjeljak s memorijom aktivira se svojevrsni Task Manager gdje vrlo jednostavnim potezom možete potpuno ugasiti neku od aktivnih aplikacija. Ovdje moram izraziti veliko  zadovoljstvo jer je napokon omogućeno relativno jednostavno isključivanje aplikacija.

Imenik, poruke, e-mail

HTC u svojim uređajima za imenik, odnosno kontakte koristi aplikaciju People. People omogućuje sinkronizaciju kontakata sa svim mogućim servisima, a integracija s društvenim mrežama je praktički dovedena do maksimuma. Naravno, ukoliko ste jedan onih korisnika Facebooka koji imaju tisuću i više prijatelja morat ćete pripaziti što sve sinkronizirate. Sama aplikacija razdijeljena je u “tabove” što smo već mogli vidjeti na prijašnjim HTC-ovim uređajima, a omogućuje jednostavno i lako snalaženje, odnosno manipulaciju sadržajem i događajima vezanim uz svaki pojedini kontakt.

Kad su poruke u pitanju nema puno filozofije, sve je prilično jednostavno i uglavnom već viđeno. SMS poruke su organizirane u “razgovore” (threaded vjew), a e-mail aplikacija nudi automatske postavke za sve najpopularnije e-mail servise. Podržani su POP3, IMAP i Microsoft Exchange pretinci, a sve poruke stižu u zajednički ulazni spremnik.
Kao sastavni dio svakog Android uređaja tu je i dobro poznata Gmail aplikacija putem koje možete koristiti višestruke Gmail accounte.
Google Talk je zadužen za instant poruke, a ukoliko želite koristiti neki drugi protokol instalirajte neku od 3rd party aplikacija iz Android Marketa.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT