Recenzija: HTC Sensation

Virtualna tipkovnica

Ovo je dio testa koji na 4,3” zaslonima posebno obožavamo. Velika površina, komoditet, lakoća. Tipkanje na ovako velikom i preciznom zaslonu pravi je užitak, a mogućnost pogreške svedena je na minimum. Iako naš testni primjerak sam po sebi u izbornicima ne sadrži hrvatski jezik tipkovnica ipak podržava dijakritičke znakove što je zapravo jedan od preduvjeta za prođu na našem tržištu. Iskreno, kad se prisjetim nekih uređaja koji ne podržavaju dijakritičke znakove najradije bih pisao regulatoru ili zakonodavcu da se ovaj problem regulira zakonom ili pravilnikom, isto kao što je regulirano da svaki proizvod mora imati deklaraciju na hrvatskom jeziku.

Mobilni ured

HTC Sensation dolazi s Polaris Office alatom za obradu teksta i Excel tablica. Moguće je kreirati i uređivati Word i Excel dokumente, organizirati ih te dijeliti putem e-maila. Naravno, tu je i preglednik PDF dokumenata.

Kalendar je onakav na kakvog smo navikli na HTC-ovim Androidima. Pregledan, jasan i relativno jednostavan za upotrebu, a moguće ga je sinkronizirati s Google kalendarima.
Kalkulator je aplikacija koja praktički postoji na svakom mobitelu, no ovdje nam se posebno svidio veliki widget prekoko cijelog zasslona trenutno sposoban za računske operacije. Jednostavno i praktičano.

Društvene mreže

HTC Sensation dolazi s instaliranom Facebook aplikacijom kao i Twitter klijentom Peep. Ove aplikacije moguće je integrirati u treću, tzv. Friends Stream aplikaciju putem koje možete istodobno pratiti događaje s Twittera i Facebooka. Najbolji dio u ovoj priči je Friends Stream Widget koji se proteže preko cijelog zaslona, a putem kojeg je praćenje događaja još jednostavnije. Naravno, i ovdje vrijedi pravilo da ako uključite automatsku sinkronizaciju budite spremni na povećanu potrošnju baterije i podatkovnog prometa.

Web preglednik

HTC Sensation ima ugrađeni web preglednik koji smo već susretali na Gingerbread Androidima. Ono što bi eventualno trebalo posebno naglasiti je prilagodba zumiranog teksta neovisno o načinu zumiranja. Naime, kod nekih uređaja ova je prilagodba moguća isključivo ako zumirate dvostrukim dodirm, dok Sensation to izvodi i prilikom zumiranja štipanjem (pinch-to-zoom) i to na svim nivoima. Dakle, neovisno o tome koliko duboko zumirate tekst on će se uvijek prilagoditi zaslonu.

Od ostalih korisnih detalja tu su još i zabilješke (bookmarks) u obliku manjih sličica što olakšava snalaženje.
Tu je i puna podrška za Adobe Flash, ali i posebna YouTube aplikacija koja uspješno vrti i najzahtjevnije video sadržaje, pa čak i one u 1080p rezoluciji.
Brzina učitavanja web stranica, Flash, fluidnost i ukupan dojam na najvišem su nivou.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT