Recenzija: HTC Sensation

Povezivost

Maksimalna brzina prijenosa podataka u HSDPA mreži iznosi 14.4 mbps u downloadu i 5,76 mbps u uploadu. Uz uobičajenu WiFi i Bluetooth vezu HTC Sensation opremljen je DLNA povezivošću, a može se upotrijebiti i kao mobilni HotSpot te svoju 3G internet vezu putem WiFi-a dijeliti s 8 drugih uređaja istovremeno.

Gubitak WiFi signala

Kao što su mnogi do sada već primijetili, a o tome se već neko vrijeme govori, HTC Sensation ima izvjesnih problema s gubitkom WLAN signala zbog tzv. “death grip-a”, odnsono izvjesnog načina držanja u ruci, slično kao što je u Americi imao iPhone 4 s prijemom 3G signala. Vidjeli smo da je iPhone imao problem jer je u SAD pokrivenost mrežom u pravilu lošija od one kakvu imamo u Hrvatskoj, tako da spomenuti problem nismo ni osjetili.
Ono što smo mi tijekom testiranja Sensationa primjetili nije u tolikoj mjeri kritično koliko neki to prezentiraju, ali je u svakom slučaju primjetno. Naime, ukoliko je WLAN signal malo lošiji, odnosno ukoliko se nalazite u prostoriji koja je fizički odvojena od one u kojoj se nalazi router i ako uređaj držite s dvije ruke, npr. prilikom tipkanja, postoji mogućnost da se WLAN signal potpuno izgubi. Napominjem da se gubitak signala može dogoditi i u drukčijoj kombinaciji držanja, a opisan je slučaj kojeg sam osobno iskusio. Ukoliko vam se dogodi da i vaš primjerak ima ovakav problem pobrinite se da prije prijenosa veće količine podataka onemogućite data promet preko 3G mreže kako vam ne bi stigao astronomski račun. Problem se općenito rješava tako da promijenite način držanja. (You’re holdin’ it wrong!) 😉

Glazba

Music player, kao i kod ostalih Androida nudi vrlo jednostavno sučelje za upravljanje glazbenim datotekama tj. razdjeljen je u tabove od kojih svaki nudi različite prikaze. Dakle, glazbu je moguće pregledavati po naslovu, izvođaču, albumu, žanru, a mogu se kreirati i playliste. ukoliko spojite slušalice kvaliteta zvuka je izvrsna, dok bi sam zvučnik mogao biti i glasniji.

Video reprodukcija

Osim već spomenutog odnosa 16:9 na kojem je gledanje filmova osjetno ugdnije HTC Sensation ima ugrađenu podršku za DivX i Xvid formate video zapisa koje će bez poteškoća reproducirati i u 720p rezoluciji. Ipak, puna x.264 podrška je izostala, jer ugrađeni video player na .MKV video zapisima ne reproducira zvuk. Ovome možete doskočiti na način da iz Android marketa instalirate vPlayer koji odlično reproducira spomenuti video format, ali moći ćete ga koristiti samo 7 dana, nakon čega je potrebno paltiti punu verziju.

Vjerujemo kako će HTC u prvoj slijedećoj nadogradnji softvera omogućiti podršku za MKV format kako bi Sensation bio u korak s vremenom.

Kamera

 

 

 

8 megapikselna kamera dolazi s relativno jednostavnim sučeljem, nizom opcija, dvostrukom LED bljeskalicom i autofokusom. Kvalitetu fotografija možemo svrstati u neku vrstu prosjeka, što možda i nije za pohvalu, jer drugi uređaji ovog cjenovnog ranga sa 8 megapiskelnim senzorom proizvode osjetno kvalitetnije fotografije. Ipak, smanjivanjem rezolucije na 5 megapiskela li manj dobije se kud i kamo kvalitetnija slika, a time i ušteda prostora na memorijskoj kartici. Dakle kamera će poslužiti svrsi, no ne očekujte previše.

 

Video kamera snima zapise u nekoliko rezolucija, a najveća od njih je Full HD 1080p. (1920×1080 točaka) pri 30 fps (slika u sekundi). Zbog povećanog stupnja kompresije 1080p video zapisi nisu na razini koju smo vidjeli na Samsungu Galaxys S 2, dok su oni snimljeni u 720p (1280×720) rezoluciji donekle kvalitetniji. Autfokus pri snimanju videa nije kontinuiran, znači ostaje na onoj točki na kojoj je bio u početku snimanja. Ukoliko ne snimate iz neposredne blizine video materijal je solidan.

Primjer 720p videa:

i 1080p:

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT