Recenzija: HTC Sensation

Zaključak

HTC Sensation bez dvojbe vrhunski je uređaj s pregrštom mogućnosti, funkcija, opcija i čega sve ne. Također, dobar dizajn HTC-u nikad nije bio stran tako da je Sensation lijepo dizajniran i atraktivan uređaj. Odličan hardver omogućuje jednostavno i fluidno upravljanje tako da je ukupan dojam izvrstan. Ipak, vidjeli smo da ima poteškoće s WLAN-om, a 1 GB interne memorije svakako je malo. Slaba je utjeha 8 GB kartica koja dolazi s uređajem kad znamo da konkurencija za istu cijenu nudi više.

Voljeli bismo da HTC Sensation možemo proglasiti kraljem Androida, no on to objektivno nije, jer mu Samsung Galaxy S II bježi cijeli korak ispred. Kako po samim hardverskim specifikacijama tako i po ukupnom dojmu na koji su utjecali gore navedeni faktori.
S druge strane, oni koji barem malo naginju estetici svakako će dati prednost Sensationu, jer je Galaxy S 2 prilično nemaštovito dizajniran. Također, HTC Sensation bolje leži u ruci i osjećaj čvrstoće je izraženiji

Dakle, ako već moramo napraviti neki poredak, tada HTC Sensation zaslužuje srebrnu medalju, odnsono zasluženo drugo mjesto.

LG Optimus 2X također treba promatrati kao potencijalnu konkurenciju. Ukoliko vam je 4.0” zaslon dovoljno velik LG Optimus 2X za nižu cijenu nudi približno iste karakteristike i performanse, no ukupno gledajući HTC Sensation objektivno je bolji uređaj.

HTC Evo 3D
Model koji je tek nedavno najavljen, a kako stvari stoje u prodaji se neće pojaviti
prije jeseni. Po specifikacijama vrlo sličan Sensationu. Ima ugrađen 1 GB RAM memorije, a zbog ugrađene 3D tehnologije mogao bi biti nešto skuplji.

LG Optimus 3D
3D tehnologija dostupna već danas. Dvojezdreni procesor, 4,3” zaslon, nešto manje RAM memorije (512 MB), cijenom u rangu Sensationa.

HTC Desire HD
Iako je pripadnik stare garde s jednim procesorom, HTC Desire HD još uvijek odolijeva izazovu vremena i svakako predstavlja odličan izbor za nešto nižu cijenu. Ukoliko već posjedujete ovaj uređaj nemate puno razloga za prelazak na Sensation.

I odmah da razjasnimo, iPhone 4 nije izravno usporediv s ovim uređajem. Ako se dvoumite, svakako preporučamo Sensation.

 

Na kraju još recimo i to kako je HTC nedavno najavio da će HTC Sensation uskoro dobiti nadogradnju koja će u startu donijeti otključani bootloader. To znači da će instalacija custom ROM-ova, odnsono modificiranih i prilagođenih operativnih sustava biti osjetno lakša i pristupačnija. Dakle, svi oni kojima tvornički softver nije po volji moći će bez problema baratati raznim izvedenicama i varijacijama istog. Vidjeli smo da developerska zajednica izradi custom ROM-ova pristupa entuzijastički i osim što radi besplatno softver koji izradi u pravilu je brži i bolji od originalnog.

HTC Sesnation već se neko vrijeme nalazi u ponudi domaćih operatera stoga cijene potražite na njihovim stranicama. Tele2 Vipnet

 

Detaljne specifikacije uređaja pogledajte ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio HTC.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT