Recenzija: HTC Titan

Bez obzira koliko nas Microsoft uvjeravao da s Windows Phone platformom sve teče po planu ne treba biti pretjerano mudar da bi se zaključilo da sve i nije baš tako bajno. Proizvođači su u pravilu škrti davanjem informacija po tom pitanju, no u ovih godinu dana neki su se čak odvažili i priznali da prodaja Windows telefona nije ispunila očekivanja.
HTC, kao jedan od najpoznatijih proizvođača smartphone uređaja koji sudjeluje u Windows Phone projektu do sada je izbacio nekoliko modela na ovoj platformi, a modelom Titan kao najvećim Windows Phone uređajem vidljivo nastoji popraviti opći dojam.

Osnovne tehničke karakteristike:

Dimenzije: 131,5 x 70,7 x 9,9 mm
Masa: 160 grama
Zaslon: 4,7“ S-LCD rezolucije 480 x800 točaka
Procesor: Scorpion 1,5 GHz, Qualcomm MSM8255 čipset, Adreno 205 GPU
RAM: 512 MB
Interna memorija: 16 GB
Kamera: 8 Mpx
Video kamera: 720p
Operativni sustav: Windows Phone 7.5 Mango

Nedostaci:

– Nema utor za memorijske kartice
– Internet Explorer bez podrške za Flash
– Komunikacija s računalom i razmjena sadržaja isključivo putem Zune aplikacije
– Nema podršku za hrvatski jezik ni dijakritičke znakove

Dizajn, kućište, zaslon…

HTC je poznat po dobrom dizajnu i kvalitetnoj izradi kućišta pa tako ni HTC Titan ne iznenađuje svojim vanjskim karakteristikama. S druge strane, velik broj HTC-ovih uređaja dijeli istu dizajnersku notu tako da Titan, iako nešto dulji i širi, neodoljivo podsjećana Desire HD. Što se veličine i subjektivnog dojma tiče moram priznati da nisam pretjerano iznenađen, posebice nakon Galaxy Nexusa i zaista predimenzioniranog Notea, no to je isključivo subjektivan dojam. Objektivno, Titan jest velik, ali još uvijek u granicama ugodne upotrebljivosti. Ako Titan usporedim s Nexusom sviđa mi se njegov širi zaslon koji odgovara odnosu 16:10.
Kućište je, kao što je već rečeno, kvalitetno i robusno, a masa od 160 grama dodatno doprinosi dojmu čvrstoće. Znam, neće svi biti oduševljeni masom, pogotovo kada se sjetimo Samsungovih uređaja koji su zbog upotrebe tanjih i lakših, ali manje čvrstih materijala općenito lakši.
Prednjom stranom dominira spomenuti 4,7 zaslon koji se nalazi u istoj ravnini s kapacitivnim tipkama na dnu i zajedno s njima tvori jednu cjelinu.
Na desnom boku, uz onu za podešavanje glasnoće nailazimo i na pravu fizičku oldschool tipku za kameru. Na lijevom boku nalazimo micro USB utor, a na vrhu tipku za uključivanje i 3,5 mm audio utor. Na poleđini se nalaze kamera s dvostrukom LED bljeskalicom i zvučnik.

S-LCD zaslon nije zadnjih krik tehnike i ne može konkurirati Samsungovoj Super AMOLED tehnologiji. Još jedan nedostatak u odnosu na konkurenciju mogla bi biti i rezolucija od 800×480 točaka koja s obzirom na površinu daje gustoću od jedva 200 ppi. Usporedbe radi, noviji zasloni te oni u HD rezoluciji raspolažu i s više od 300 točaka po inču.
Naravno, ne radi se o presudnom nedostatku, no treba primijetiti da su zasloni svih Windows Phone uređaja u startu limitirani samim operativnim sustavom koji i u svojoj najnovijoj verziji ne podržava rezolucije veće od 800×480.

Odaziv i preciznost zaslona očekivano su na najvišoj razini isto kao i vidljivost pri izravnoj izloženosti suncu.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT