Recenzija: HTC Titan

Aplikacije, HUB-ovi…

People je Hub koji objedinjuje kontakte iz vašeg imenika, Google ili Hotmail računa te društvneih mreža. Zgodno, ali ako ste na npr. na Facebooku pretjerali s brojem prijatelja integracija istog u ovu aplikaciju možda i nije najbolja ideja. Kontakte je moguće organizirati po grupama, čitati njihove statuse te pregledavati povijest događaja.

Messaging hub u jednom objedinjuje SMS, Facebook i Windows Live (MSN) poruke, a sastoji se od dva dijela: “threads” i “online”. Prvi pokazuje konverzacije, a drugi osobe koje su trenutno online. Iskreno, ovakav koncept miješanja kruški i jabuka uopće mi se ne sviđa, no vjerojatno postoje i oni sa suprotnim mišljenjem.

Windows Phone u novoj verziji donosi i mogućnost korištenja zajedničkog inboxa. Svaki e-mail pretinac u startu ima vlastiti hub, a ukoliko to želite možete ih spojiti u jedinstveni ulazni spremnik, čime se dobiva na funkcionalnosti. Sustav nudi automatske postavke za Hotmail, Gmail i Yahoo! pretince, a za ostale POP3 i IMAP potrebno je upisati tražene podatke.

Jedna od većih prednosti Windows Phone platforme je odlična integracija Microsoftovih Office alata pa tako na Titanu u startu imamo mogućnost pregledavanja i uređivanja Word, Excel i PowerPoint dokumenata. Dodatna prednost je i integracija sa Microsoftovim SkyDrive cloud servisom gdje na raspolaganju imate besplatnih 25 GB prostora. Office dokumenti automatski se spremaju na SkyDrive servere, a podržana je i integracija s Office365 te SharePoint uslugom. Tu je još i One Note, izvrsna Microsoftova aplikacija za zabilješke koja uz tekstualne podržava i zvučne zapise te fotografije.

Kalendar, kao standardni dio opreme podržava rad s više različitih kalendara, odnosno onoliko koliko ste Google, Hotmail, Facebook itd. računa definirali. Sinkronizacija s Google i Microsoft Live kalendarima odvija se automatski. Kalendar je jedna od aplikacija koja mi se na Windows Phone platformi izuzetno sviđa, jer  svojom preglednošću i lakoćom upotrebe diže na jednu višu razinu. Veliki Titanov zaslon ovdje dođe kao šlag na kraju.

HTC Apps

HTC Apps je dodatak kojim HTC pokušava ostaviti vlastiti pečat na ovoj inače vrlo jednoobraznoj platformi.
Već na početnom zaslonu nalazimo HTC Hub koji sadrži prikaz vremenske prognoze, stanja na burzama, vijesti iz raznih područja interesa, no samo iz ponuđenih izvora. Dakle, nije moguće definirati vlastite izvore vijesti, što ovu aplikaciju čini polu-upotrebljivom. Sama pločica HTC Hub-a na početnom zaslonu prikazuje trenutne vremenske prilike na odabranoj lokaciji
Od ostalih HTC-ovih aplikacija spomenimo Connected media koja koristi DLNA povezivost za prikazivanje multimedsijskog sadržaja na kompatibilnim uređajima. Tu su još Flashlight, Converter, Photo enhancer, kalkulator te još jedna aplikacija za zabilješke.

Bing Maps

Bing mape će vam olakšati orijentaciju, no teško će zamijeniti klasičnu glasovnu navigaciju. Upišite odredište i Bing će na mapi iscrtati rutu, ali vas neće automatski navoditi glasom. Aplikacija je sama po sebi jednostavna za korištenje, a mape prilično popunjene detaljima. Nedostatak, kao i kod Google mapa je činjenica da su mape Hrvatske već relativno stare. Primjerice, ulice koje su izgrađene i imenovane prije nekoliko godina još uvijek nemaju svoje mjesto na mapama.

Također, preciznost kućnih brojeva nije ni blizu prihvatljive razine upotrebljivosti, a iscrtane rute ponekad znaju biti prilično nelogične.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT