Recenzija: HTC Titan

Internet Explorer

Kao i većina mobilnih web preglednika Internet Explorer ima minimalističko sučelje, s tom razlikom što se traka za upisivanje URL-a nalazi na dnu zaslona. Podržan je rad u višestrukim prozorima te mogućnost da se ponaša kao desktop preglednik. Zahvaljujući podršci za grafičko ubrzanje preformanse preglednika na zavidnom su nivou. Nažalost, Internet Explorer ne podržava Flash, kao ni automatsku prilagodbu teksta zumiranom nivou (tekst reflow)

Multimedija

Prikaz i organizacija fotografija ne razlikuje se od ostalih Windows Phone uređaja. Sadržaj je moguće razvrstati u albume i prema datumu, a sekcija People omogućuje integraciju fotografija vaših Facebook prijatelja. Općenito, fotografije iz albuma možete poslati mailom, MMS-om i postaviti na SkyDrive, ali je neozbiljno što ih nime moguće podijeliti na društvenim mrežama. Za tu će radnju biti potrebno otvoriti Facebook, odnosno Twitter aplikaciju i tamo odabrati fotografiju koju želite objaviti.

Video reprodukcija

Kupovina uređaja s 4,7” zaslonom vjerojatno podrazumijeva i gledanje filmova, no s obzirom na ograničenja koja donosi Windwos Phone platforma ovaj sport može postati i pomalo naporan.
Slično kao i na iOS uređajima video reprodukcija na Windows Phone platformi najbolje bi odgovarala terminu –  loša šala. Prva stvar koja će vas živcirati je nemogućnost izravnog prenošenja sadržaja, već isključivo putem Zune aplikacije, o čemu će biti riječi u nastavku teksta. Drugi nedostatak je nepostojanje podrške za najpopularnije video formate kao što su DivX i Xvid pa ćete za svaki takav video sadržaj morati zamoliti Zune da vam isti konvertira u mp4 format i tek tada prebaci na uređaj, što može potrajati i cijeli sat.

Povezivost i Zune

Prije više od godinu dana konstatirali smo da je Microsoft u razvoju Windows Phone platforme u mnogim segmentima kopirao Apple, a nakon nekoliko mjeseci ove su navode potvrdili i sami Microsoftovi ljudi. Kopiranje je samo po sebi nepopularno i kod prosječno inteligentnog korisnika vjerojatno će proizvesti negativnu reakciju, no problem se dodatno potencira kada postane jasno da su u pravilu kopirane loše stvari.
Tako je Microsoft od Applea, među ostalim, preuzeo politiku povezivanja uređaja s računalom i onemogućio izmjenu sadržaja bez posebne aplikacije za sinkronizaciju, u ovom slučaju “Zune”, Microsoftovog ekvivalenta Appleovom iTunes servisu. Štoviše, na Windows Phone-u onemogućeno je i izravno prebacivanje multimedisjkih sadržaja s uređaja na računalo, što je čak i Apple omogućio na iPhoneu/iPadu.
Dakle, zaboravite Mass Storage i MTP. Sve ide preko Zune-a kojeg ćete morati skinuti s Micorsoftove stranice. Da stvar bude dodatno začinjena instalacijska datoteka teška je preko 100 MB, a nakon instalacije potreban je restart računala.
Samo sučelje Zune aplikacije ne bih komentirao, samo treba reći da je izrađena u Metro stilu, svojstvenom za Windows Phone i budući Windows 8 operativni sustav.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT