Recenzija: HTC Titan

Kamera

HTC Titan dolazi opremljen 8 Mpx kamerom i dvostrukom LED bljeskalicom, a tu je još i prednja kamera za video pozive. Zanimljiv je HTC-ov povratak konceptu fizičke tipke za kameru što je vrijedno svake hvale. Tipka ima uobičajeni hod za fokusiranje i nakon toga okidanje. Kvaliteta fotografija iznad je očekivanja i zaslužuje pohvalu. Slijede primjerci:

Video kamera

Već smo utvrdili da jednojezgreni procesor na Windows Phone uređajima svoj posao odrađuje besprijekorno, no postoji određeni hendikep u odnosu na Androide. Naime, za snimanje HD videa u 1080p rezoluciji potrebne su dvije jezgre pa HTC Titan ostaje limitiran na 720p. Općenito, ne radi se o velikom nedostatku, a kvaliteta snimljenog materijala u ovoj rezoluciji sasvim je zadovoljavajuća.

Prijmer 720p videa:

Zaključak

Sudeći prema dosadašnjim iskustvima, zanimljivo, inovativno i drukčije sučelje koje koristi Windows Phone očito nije dovoljno za veći uspjeh na globalnom planu. Opća zatvorenost eko-sustava, limitiranost hardverom, uniformiranost modela i iritantne restrikcije, dovoljan su razlog za relativno slabe prodajne rezultate. Prema nekim glasinama sljedeća veća nadogradnja nazvana Apollo trebala bi donijeti izvjesne izmjene u pogledu novih mogućnosti pri izboru hardvera, no to se neće dogoditi prije kraja ove godine. Do tada će WP uređaji i dalje nalikovati jedni drugima kao jaje jajetu, a ono što ih eventualno može diferencirati jesu dizajn kućišta i veličina zaslona.

S druge strane, HTC Titan je općenito vrlo dobar uređaj, ali onoliko koliko mu to platforma zbog svojih ograničenja dopušta. Surfanje, gledanje filmova, a posebice tipkanje na 4,7” zaslonu osjetno je lakše i ugodnije, a uređaj sam po sebi ne izgleda preglomazno. Tradicionalna HTC-ova kvaliteta izrade kućišta nije mimoišla ni Titan koji djeluje čvrsto i robusno.
Unutar Windwos Phone eko-sustava HTC Titan trenutno predstavlja vrh ponude pa ako preferirate ovu platformu i vrhunske karakteristike nećete morati tražiti dalje.

Kad je baterija u pitanju nema puno mudrosti. Baterija kapaciteta 1600 mAh osigurat će jedan do dva dana autonomije, ovisno o intenzitetu korištenja, mreži na kojoj radi (2G, 3G) i da li je aktivan prijenos podataka.

Detaljne specifikacije potražite ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: HTC

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT