Recenzija: Huawei Ascend G300

Multimedija

Huawei Ascend G300 ne dolazi s posebnim video playerom, već se sav video sadržaj pokreće izravno iz galerije. Od podržanih video formata tu su mp4, 3gp i DivX, no pri reprodukciji filmova može se dogoditi da ostanete bez zvuka jer nisu podržani svi audio codeci. Ukoliko budete češće gledali filmove, ipak je najpametnije skoknuti u Googly Play trgovinu i potražiti neki od alternativnih video playera. (Mobo player, vPlayer…)

Galerija fotografija već je viđena na mnogim drugim Androidima, dakle uz klasičan raspored i organizaciju po albumima, galerija nudi prikaz svih slika na uređaju, neovisno o lokaciji. Svaku je sliku u trenutku moguće poslati E-mailom ili podijeliti na društvenim mrežama te raznim online cloud servisima (Dropbox, Flickr, Box…) čije matične aplikacije moraju biti prethodno instalirane.
Što se tiče Picase, slike na ovom servisu se automatski sinkroniziraju čim se prijavite sa svojim Google računom, a takvi su albumi označeni malenim Picasa logom.

Svirač glazbe je klasika. Uz ugodan dizajn i jednostavan raspored ponuđeno je razvrstavanje glazbe po naslovima, albumima, izvođačima i žanrovima, kao i kreiranje playlista. Kvaliteta zvuka je solidna, a jačina vanjskog zvučnika sasvim zadovoljavajuća. Naravno, za bolji ugođaj koristite slušalice.

Kamera

5 MP kamera još je jedan raritet u ovom cjenovnom razredu. Sučelje kamere je u odnosu na druge Androide malčice izmijenjeno, no i dalje je prilično jednostavno i jasno. Kamera je opremljena autofokusom koji pristojno funkcionira, no isključivo u sredini kadra, dakle ne postoji mogućnost ručnog određivanja fokusne točke.
Od ostalih mogućnosti navedimo ručno podešavanje ekspozicije, kvalitete i dimenzija slike, balans bijele boje te razne načine snimanja (portret, pejzaž, macro…). Kvaliteta fotografija je također iznad očekivanja za ovaj cjenovni rang, premda ne treba očekivati previše.
U nastavku slijede primjeri fotografija na vanjskom svjetlu, u zatvorenom prostoru i u potpunom mraku uz upotrebu bljeskalice.

Video kamera

Jednostavnim prebacivanjem rada kamere na video način, kamera će snimiti video isječke u maksimalnoj rezoluciji od 800 x 480 točaka. Možda nije fer prigovarati, no od uređaja s 1 GHz procesorom ipak smo očekivali mogućnost snimanja 720p videa, što ovdje nije slučaj. Neovisno o rezoluciji, na videu je prisutna izvjesna U nastavku slijedi jedan takav primjer:

Baterija

U startu treba napomenuti kako je na Bonbonovoj web stranici naveden netočan podatak o kapacitetu baterije. Dakle, nije 1350, već 1500 mAh. Što se autonomije tiče, nema posebnih iznenađenja. Uz jedan normalan i razuman način korištenja baterija će izdržati dobrih 24 sata. Ovdje podrazumijevamo otprilike 30 minuta razgovora, 30-45  minuta surfanja internetom, 20 minuta reprodukcije glazbe, snimanje desetak fotografija i povremeno pregledavanje e-mail poruka. Sve se odvija u uvjetima kada je uređaj stalno spojen na internet (WiFi/3G) i uz 100% osvjetljenje zaslona. Uštedu kao i kod drugih Androida možete postići ručnim odabirom 2G mreže i spajanjem na internet po potrebi kao i odabirom automatskog podešavanja pozadinskog osvjetljenja.

Zaključak

Logično da se granice pomiču i da će vremenom sve jači hardver biti ugrađivan u jeftinije uređaje, no Huawei Ascend G300 je onaj koji definitivno probija led.

Dobar dizajn, relativno čvrsto kućište, 4,0” IPS zaslon, 1 GHz procesor, 5 MP kamera i sve to za samo 1300 kuna, koliko uređaj stoji u Bonbonovom webshopu, zaista je jedna od najboljih ponuda trenutno.

Navoditi konkurentske uređaje u ovom slučaju nema puno smisla, jer svi dosadašnji modeli iz ovog cjenovnog razreda nude objektivno manje.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT