Recenzija: Huawei Ascend P1

Telefon i poruke

Telefon, imenik i popis poziva ne razlikuju se od onog već viđenog na “običnom” ICS-a, što znači da uz jednostavno sučelje nudi odličnu funkcionalnost. Uz SMS i MMS poruke, tu je i E-mail klijent koji podržava IMAP i POP pretince te uobičajena Gmail aplikacija. Za razliku od nje, E-Mail klijent nudi zajednički inbox, što je je vrlo korisna funkcija u slučaju kada koristite više E-mail računa.
Kao i svi ostali Androidi, Huawei Ascend P1 za chat nudi Google Talk klijent, dok ćete za ostale protokole morati posjetiti Google Play trgovinu i preuzeti neku od alternativnih aplikacija.

Tipkovnica

Virtualna tipkovnica na Huaweiju Ascend P1 donekle odstupa od onih koje smo do sada vidjeli. U prvom redu to se odnosi na izbor boja, naime, uz tipke na uobičajenoj bijeloj podlozi ovdje nalazimo i svijetlo plave koje će, dok se ne priviknete, pomalo “bosti” oči.
Tipkovnica već u osnovnom prikazu nudi prečicu do postavki te posebnu tipku za izmjenu jezika unosa, npr. hrv/eng. Kada je aktivan hrvatski unos, prisutni su dijakritički znakovi koje aktiviramo pritiskom na odgovarajuću tipku bez kvačice/crtice.

Upotrebljivost i ergonomija tipkovnice općenito je na visokoj razini, što se od uređaja s 4,3” zaslonom i očekuje.

Web preglednik

Huawei Ascend P1 dolazi sa standardnim ICS web preglednikom koji je u osnovi jednostavnog sučelja, funkcionalan i brz, ali i s određenim dodacima. U kombinaciji s odličnim procesorom, na ovom uređaju radi vidljivo  brže nego na mnogim konkurentskim uređajima sličnih karakteristika. Naravno, velik dio iskustva s web preglednikom je ovisan o brzini i kvaliteti internetske veze.
Minimalističko sučelje omogućuje maksimalnu iskoristivost radne površine za prikaz sadržaja. Dodatne opcije se pozivaju lijevom kapacitivnom tipkom, a tipka za izbor tabova/prozora nalazi se uz samu adresnu traku.
Preglednik podržava zumiranje dvostrukim dodirom i štipanjem (pinch-to-zoom) kao i text reflow funkciju koja omogućuje prilagodbu formata teksta zumiranom nivou. Tu su još i brze kontrole koje je potrebno omogućiti u Labs izborniku, a aktiviraju se pritiskom prsta na rub zaslona. Kada se pojave, u zaobljenom obliku nude rad s tabovima/prozorima, zabilješkama te aktivaciju glavnog izbornika.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT