Recenzija: Huawei Ascend P1

Telefon i poruke

Telefon, imenik i popis poziva ne razlikuju se od onog već viđenog na “običnom” ICS-a, što znači da uz jednostavno sučelje nudi odličnu funkcionalnost. Uz SMS i MMS poruke, tu je i E-mail klijent koji podržava IMAP i POP pretince te uobičajena Gmail aplikacija. Za razliku od nje, E-Mail klijent nudi zajednički inbox, što je je vrlo korisna funkcija u slučaju kada koristite više E-mail računa.
Kao i svi ostali Androidi, Huawei Ascend P1 za chat nudi Google Talk klijent, dok ćete za ostale protokole morati posjetiti Google Play trgovinu i preuzeti neku od alternativnih aplikacija.

Tipkovnica

Virtualna tipkovnica na Huaweiju Ascend P1 donekle odstupa od onih koje smo do sada vidjeli. U prvom redu to se odnosi na izbor boja, naime, uz tipke na uobičajenoj bijeloj podlozi ovdje nalazimo i svijetlo plave koje će, dok se ne priviknete, pomalo “bosti” oči.
Tipkovnica već u osnovnom prikazu nudi prečicu do postavki te posebnu tipku za izmjenu jezika unosa, npr. hrv/eng. Kada je aktivan hrvatski unos, prisutni su dijakritički znakovi koje aktiviramo pritiskom na odgovarajuću tipku bez kvačice/crtice.

Upotrebljivost i ergonomija tipkovnice općenito je na visokoj razini, što se od uređaja s 4,3” zaslonom i očekuje.

Web preglednik

Huawei Ascend P1 dolazi sa standardnim ICS web preglednikom koji je u osnovi jednostavnog sučelja, funkcionalan i brz, ali i s određenim dodacima. U kombinaciji s odličnim procesorom, na ovom uređaju radi vidljivo  brže nego na mnogim konkurentskim uređajima sličnih karakteristika. Naravno, velik dio iskustva s web preglednikom je ovisan o brzini i kvaliteti internetske veze.
Minimalističko sučelje omogućuje maksimalnu iskoristivost radne površine za prikaz sadržaja. Dodatne opcije se pozivaju lijevom kapacitivnom tipkom, a tipka za izbor tabova/prozora nalazi se uz samu adresnu traku.
Preglednik podržava zumiranje dvostrukim dodirom i štipanjem (pinch-to-zoom) kao i text reflow funkciju koja omogućuje prilagodbu formata teksta zumiranom nivou. Tu su još i brze kontrole koje je potrebno omogućiti u Labs izborniku, a aktiviraju se pritiskom prsta na rub zaslona. Kada se pojave, u zaobljenom obliku nude rad s tabovima/prozorima, zabilješkama te aktivaciju glavnog izbornika.

Stranice: 1 2 3 4


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT