Recenzija: Huawei Ascend Y200

Nakon Ascenda P1, u ruke nam je stigao još jedan uređaj iz Huaweijeve radionice. Radi se o modelu Huawei Acend Y200 koji predstavlja cjenovni rang namijenjen onima koji tek ulaze u svijet Androida. Za razliku od nekoliko prethodnih enty level modela Huawei Y200 dolazi s nešto većim zaslonom i višom rezolucijom te jačim pogonskim strojem.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 116.9 x 60.4 x 11.7 mm
– Masa: 120 grama
– Zaslon: 3,5“ IPS LCD
– Procesor: Cortex-A5 800 MHz
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 256 MB
– Interna memorija: 512 MB
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 3,2 MP
– Video kamera: VGA
– OS: Android 2.3 Gingerbread
– Baterija: 1250 mAh

Prednosti

– Solidan IPS Zaslon
– Kvaliteta izrade
– Baterija
– Cijena

Nedostaci

– Stara verzija Androida
– Mala interna memorija i RAM
– Dimenzije i masa

Kućište i zaslon

Kućište Huaweija Ascend Y200 izrađeno je iz plastike, no izgledom ne ostavlja dojam jeftinoće, a istovremeno djeluje prilično čvrsto. Poleđina, odnosno poklopac baterije ima teksturu koja sprečava klizanje iz ruku. Uređaj općenito djeluje robusno i čvrsto i može se reći da ugodno leži u ruci. Ukupne dimenzije u odnosu na dimenzije zaslona malčice su velike, a ukupnom dojmu robusnosti doprinosi i masa od 120 grama, što inače nalazimo kod uređaja s daleko većim zaslonima.

Huawei ovdje nije nešto posebno eksperimentirao s dizajnom pa smo dobili jednostavan uređaj pravilnih linija koji se ni po čemu neće posebno isticati. Naglasak u svakom slučaju dan na funkcionalnost i upotrebljivost.

Zaslon dijagonale 3,5 inča izrađen je u IPS LCD tehnologiji, što znači da ima bolji kontrast i veće kutove gledanosti od starijih TFT LCD zaslona. Vidljivost na vanjskom svjetlu je prihvatljiva, a preciznost i odaziv su također na nešto višoj razini od one koju smo očekivali od uređaja u ovom cjenovnom rangu.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT