Recenzija: Huawei Ascend Y200

Operativni sustav, sučelje, performanse, aplikacije…

Huawei Y200 za operativni sustav koristi Android 2.3 Gingerbread koji se s 800 MHz Cortex-A5 sasvim dobro nosi. Eventualne poteškoće možda može predstavljati mala količina  RAM-a (256 MB), ali samo u slučaju da koristite zahtjevnije aplikacije. Većina aplikacija koje smo instalirali radila je sasvim zadovoljavajuće. Sučelje je samo po sebi prilično fluidno i zadovoljit će svakog prosječnog korisnika.

Huawei Ascend Y200 koristi otprilike istu nadogradnju sučelja kao i stariji brat P1 tako da se i po tom pitanju razlikuje od konkurencije. Zaključani zaslon se sastoji od kruga s prečicama koji uz otključavanje nudi i mogućnost pokretanja fotoaparata, popisa poziva te SMS poruke. Na početne zaslone moguće je dodavati prečice aplikacija i widgete koji također imaju Huaweijev pečat, tj. dizajnirane su nešto drukčije od uobičajenih koje nalazimo na drugim Androidima.
Glavni Izbornik s popisom aplikacija također je izmijenjen i nalikuje onom na starijem bratu, Ascendu P1.

Huawei Ascend Y200 nudi dvije virtualne tipkovnice. Jedna je standardna Gingerbread tipkovnica, dok druga predstavlja Huaweijev TouchPal unos teksta. Ovdje se u stvari radi o malo drukčijem dizajnu tipkovnice i s drugom paletom boja, ali i donekle poboljšanom algoritmu za predviđanje unosa teksta.
Posebnost TouchPal tipkovnice je i u tome što, uz ostale, sadrži i numeričku tipkovnicu.

Web preglednik je standardni dio operativnog sustava i nije pretrpio značajnije izmjene o odnosu na ostale Gingerbread uređaje. Podržane su uobičajene funkcije kao što su pinch-to-zoom, organizacija bookmarka i surfanje u višestrukim tabovima.

Huawei Ascend Y200 raspolaže i alatom za pregledavanje dokumenata Documents To Go, dok je za uređivanje i kreiranje istih potrebno kupiti punu verziju. Podržani su MS Word, Excel i PowerPoint formati.

Tu su još i razne aplikacije za organizaciju, kao npr. zabilješke i kalendar koji se od mnogih drugih uređaja temeljenih na Gingerbreadu također razlikuje dizajnom.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT