Recenzija: Huawei Ascend Y200

Operativni sustav, sučelje, performanse, aplikacije…

Huawei Y200 za operativni sustav koristi Android 2.3 Gingerbread koji se s 800 MHz Cortex-A5 sasvim dobro nosi. Eventualne poteškoće možda može predstavljati mala količina  RAM-a (256 MB), ali samo u slučaju da koristite zahtjevnije aplikacije. Većina aplikacija koje smo instalirali radila je sasvim zadovoljavajuće. Sučelje je samo po sebi prilično fluidno i zadovoljit će svakog prosječnog korisnika.

Huawei Ascend Y200 koristi otprilike istu nadogradnju sučelja kao i stariji brat P1 tako da se i po tom pitanju razlikuje od konkurencije. Zaključani zaslon se sastoji od kruga s prečicama koji uz otključavanje nudi i mogućnost pokretanja fotoaparata, popisa poziva te SMS poruke. Na početne zaslone moguće je dodavati prečice aplikacija i widgete koji također imaju Huaweijev pečat, tj. dizajnirane su nešto drukčije od uobičajenih koje nalazimo na drugim Androidima.
Glavni Izbornik s popisom aplikacija također je izmijenjen i nalikuje onom na starijem bratu, Ascendu P1.

Huawei Ascend Y200 nudi dvije virtualne tipkovnice. Jedna je standardna Gingerbread tipkovnica, dok druga predstavlja Huaweijev TouchPal unos teksta. Ovdje se u stvari radi o malo drukčijem dizajnu tipkovnice i s drugom paletom boja, ali i donekle poboljšanom algoritmu za predviđanje unosa teksta.
Posebnost TouchPal tipkovnice je i u tome što, uz ostale, sadrži i numeričku tipkovnicu.

Web preglednik je standardni dio operativnog sustava i nije pretrpio značajnije izmjene o odnosu na ostale Gingerbread uređaje. Podržane su uobičajene funkcije kao što su pinch-to-zoom, organizacija bookmarka i surfanje u višestrukim tabovima.

Huawei Ascend Y200 raspolaže i alatom za pregledavanje dokumenata Documents To Go, dok je za uređivanje i kreiranje istih potrebno kupiti punu verziju. Podržani su MS Word, Excel i PowerPoint formati.

Tu su još i razne aplikacije za organizaciju, kao npr. zabilješke i kalendar koji se od mnogih drugih uređaja temeljenih na Gingerbreadu također razlikuje dizajnom.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT