Recenzija: Huawei Ascend Y200

Multimedija

Galerija fotografija prepoznaje sve slike na uređaju, neovisno o tome na kojoj se lokaciji nalaze. Sadržaj je moguće razvrstavati po albumima te izravno sinkronizirati s Googleovim Picasa servisom. Svaku je fotografiju moguće poslati putem e-maila ili podijeliti na društvenim mrežama i ostalim online servisima (Dropbox, Box i sl.), uz uvjet da je dotična aplikacija prethodno instalirana.

Video player podržava reprodukciju .mp4, .3gp i .avi datoteka, dok je .mkv video format malo teže pokrenuti. Video se reproducira sasvim solidno, ali jedino ako su rezolucija i bitrate u granicama razuma. Dakle, što manja rezolucija to bolja reprodukcija, a na HD video je najbolje zaboraviti.

Music player omogućuje pregled glazbe po uobičajenim kriterijima kao što su naslov, albumi i izvođač, ali dopušta i kreiranje playlisti. Kvaliteta zvuka putem vanjskog zvučnika je za ovaj cjenovni rang prilično u granicama prihvatljivosti, no za najbolji doživljaj glazbe definitivno je potrebno koristiti slušalice.

Kamera

3,2 MP kamera već je neko vrijeme standard i u najnižem razredu Android uređaja, a jedna takva je ugrađena i u ovaj. Kao i u mnogim drugim segmentima, Huawei je intervenirao i u softver kamere. Premda je većina mogućnosti u pravilu jednaka većini drugih uređaja u ovom cjenovnom rangu, sučelje je donekle izmijenjeno, ali i dalje jednostavno i pregledno. Kvaliteta fotografija je na razini ostalih 3,2 MP kamera, a s obzirom na cijenu uređaja ovdje zaista ne treba tražiti dlaku u jajetu.

Kamera ima mogućnost snimanja video isječaka u VGA rezoluciji pri frekvenciji od 30 fps. Kvaliteta videa, naravno, nije na razini skupljih modela koji snimaju u HD rezoluciji, no za ovu kategoriju kamere i procesora sasvim zadovoljavajuća.

Baterija

Baterija kapaciteta 1250 mAh u Huaweiju Ascend Y200 u uobičajenim uvjetima korištenja izdržala je nešto više od jednog dana. Ovdje podrazumijevam osvjetljenje zaslona 100%, aktivnu internetsku vezu putem 3G mreže ili WiFi-a, sinkronizaciju jednog mailboxa, aktivan Google Talk, surfanje u ukupnom trajanju 30 minuta, učestalo pregledavanje mailova, 20 minuta slušanja glazbe, 15 minuta razgovora te povremeno čačkanje po izbornicima i povremeno fotografiranje.

Zaključak

Vidljivo je da su se u Huaweiju potrudili i izradili vrlo kvalitetan uređaj. Cijeli niz posebno prilagođenih i nanovo dizajniranih aplikacija, kao i dijelova sučelja, ovaj uređaj čini drukčijim, čime je postignut izvjestan stupanj diferencijacije unutar Android eko-sustava.

Huawei Ascend Y200  nešto je robusniji od konkurentskih uređaja u ovom cjenovnom razredu, ali se iskupljuje čvrstoćom kućišta i nešto većim zaslonom.

Ukupno gledajući, 3,5-inčni zaslon, podrška za memorijske kartice, relativno jak procesor, lijepo dizajnirano sučelje i kvalitetna izrada u kombinaciji s relativno niskom cijenom dovoljan su razlog za zadovoljstvo onih koji tek ulaze u Android svijet.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT