Recenzija: Huawei Ascend Y200

Multimedija

Galerija fotografija prepoznaje sve slike na uređaju, neovisno o tome na kojoj se lokaciji nalaze. Sadržaj je moguće razvrstavati po albumima te izravno sinkronizirati s Googleovim Picasa servisom. Svaku je fotografiju moguće poslati putem e-maila ili podijeliti na društvenim mrežama i ostalim online servisima (Dropbox, Box i sl.), uz uvjet da je dotična aplikacija prethodno instalirana.

Video player podržava reprodukciju .mp4, .3gp i .avi datoteka, dok je .mkv video format malo teže pokrenuti. Video se reproducira sasvim solidno, ali jedino ako su rezolucija i bitrate u granicama razuma. Dakle, što manja rezolucija to bolja reprodukcija, a na HD video je najbolje zaboraviti.

Music player omogućuje pregled glazbe po uobičajenim kriterijima kao što su naslov, albumi i izvođač, ali dopušta i kreiranje playlisti. Kvaliteta zvuka putem vanjskog zvučnika je za ovaj cjenovni rang prilično u granicama prihvatljivosti, no za najbolji doživljaj glazbe definitivno je potrebno koristiti slušalice.

Kamera

3,2 MP kamera već je neko vrijeme standard i u najnižem razredu Android uređaja, a jedna takva je ugrađena i u ovaj. Kao i u mnogim drugim segmentima, Huawei je intervenirao i u softver kamere. Premda je većina mogućnosti u pravilu jednaka većini drugih uređaja u ovom cjenovnom rangu, sučelje je donekle izmijenjeno, ali i dalje jednostavno i pregledno. Kvaliteta fotografija je na razini ostalih 3,2 MP kamera, a s obzirom na cijenu uređaja ovdje zaista ne treba tražiti dlaku u jajetu.

Kamera ima mogućnost snimanja video isječaka u VGA rezoluciji pri frekvenciji od 30 fps. Kvaliteta videa, naravno, nije na razini skupljih modela koji snimaju u HD rezoluciji, no za ovu kategoriju kamere i procesora sasvim zadovoljavajuća.

Baterija

Baterija kapaciteta 1250 mAh u Huaweiju Ascend Y200 u uobičajenim uvjetima korištenja izdržala je nešto više od jednog dana. Ovdje podrazumijevam osvjetljenje zaslona 100%, aktivnu internetsku vezu putem 3G mreže ili WiFi-a, sinkronizaciju jednog mailboxa, aktivan Google Talk, surfanje u ukupnom trajanju 30 minuta, učestalo pregledavanje mailova, 20 minuta slušanja glazbe, 15 minuta razgovora te povremeno čačkanje po izbornicima i povremeno fotografiranje.

Zaključak

Vidljivo je da su se u Huaweiju potrudili i izradili vrlo kvalitetan uređaj. Cijeli niz posebno prilagođenih i nanovo dizajniranih aplikacija, kao i dijelova sučelja, ovaj uređaj čini drukčijim, čime je postignut izvjestan stupanj diferencijacije unutar Android eko-sustava.

Huawei Ascend Y200  nešto je robusniji od konkurentskih uređaja u ovom cjenovnom razredu, ali se iskupljuje čvrstoćom kućišta i nešto većim zaslonom.

Ukupno gledajući, 3,5-inčni zaslon, podrška za memorijske kartice, relativno jak procesor, lijepo dizajnirano sučelje i kvalitetna izrada u kombinaciji s relativno niskom cijenom dovoljan su razlog za zadovoljstvo onih koji tek ulaze u Android svijet.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT