Recenzija: Huawei MediaPad 7 Lite

Telefonija i povezivanje

Da, dobro ste pročitali. Premda je to pomalo neobično, Huawei MediaPad 7 lite ima mogućnost korištenja funkcija telefona preko zvučnika i putem slušalica. Vanjski zvučnik spada u neki prosjek jakosti i telefonske razgovore je moguće obavljati bez problema.

Također, uređaj ima mogućnost spajanja na internet putem podatkovne veze na mobilnoj mreži, no modem koji je ugrađen u uređaj podržava samo brzine do 3,6 Mbps u downloadu. Od ostalih bežičnih načina spajanja MediaPad 7 lite ima WiFi, Bluetooth, WiFi Hotspot i DLNA.

Što se tiče spajanja putem kablea, uređaj je opremljen microUSB utorom za spajanje s računalom i punjenje, no imajte na umu da unatoč standardiziranom utoru drugi micro USB punjači neće raditi zbog premalog napona. Dakle, ako negdje putujete, obavezno ponesite originalni punjač sa sobom.

Kada Huawei MediaPad Lite 7 putem USB kabela spojite na računalo, automatski će vam otvoriti izbornik s postavkama za način spajanja. U većini slučajeva ćete koristiti masovnu pohranu ili MTP, a ponuđen je i PTP te sinkronizacija s HiSuite aplikacijom koju je potrebno instalirati na računalo. Uređaj za svaku od ovih stavki mora instalirati poseban driver i zato pripazite da ga ne odspajate prije nego završi instalaciju.

Kamera

Stražnja kamera ovog uređaja ima senzor od 3,2 megapiskela što će poslužiti za najosnovniju svrhu. Fotografije snimljene na dnevnom svjetlu su prihvatljive kvalitete, no one snimljene u uvjetima lošijeg osvjetljenja su vidno zamućene. Fotografiranje u mraku zaboravite, jer uređaj nema bljeskalicu. U nastavku slijedi nekoliko primejra fotografija:

Video kamera ima mogućnost snimanja 480p videa koji, s obzirom na okolnosti, i nije tako loš. Bitrate od 6 mbps za ovu rezoluciju je prilično dobar i zbog izostanka veće kompresije pokriva velik broj detalja. Naravno, sve ovo vrijedi u uvjetima dobrog osvjetljenja, dok će u suprotnom snimka biti zrnata i zamućena. Zanimljivo je da i za vrijeme trajanja snimanja videa jednostavnim dodirom zaslona možete fotografirati.

U nastavku slijedi primjerak 480p videa:

Baterija

4100 mAh u ovoj bateriji bi trebalo osigurati pet do šest sati neprekidnog rada, bilo da se radi o video reprodukciji, bilo o surfanju. Dakle, moći ćete bez problema pogledati dva do tri filma ili npr. cijelo popodne provesti surfajući, čitajući e-knjige ili raditi s dokumentima i mailovima.

Uz povremeno korištenje i spajanje na internet po potrebi, možete računati na do dva dana autonomije. Čak i ako je u uređaju aktivna SIM kartica koja je u stanju čekanja poziva, potrošnja se neće drastično povećati.

Zaključak

Huawei MediaPad 7 Lite je uređaj koji za relativno malo novca nudi spajanje na WiFI i 3G mreže, mogućnost korištenja glasovnih poziva, korištenje Office dokumenata i podršku za reprodukciju svih popularnih video formata. Treba reći da i to da ovo nije uređaj za geekove jer ih neće oduševiti bjesnim performansama i brzinom procesora, već je namijenjen manje zahtjevnim korisnicima osobama s konkretnim potrebama. Vidjeli smo da unatoč slabijem hardveru MediaPad ipak ostvaruje dobre rezultate u reprodukciji videa, što i nije tako čest slučaj. Surfanje Internetom i rad s mailovima će biti jednako ugodni i ukoliko ne namjeravate pokretati zahtjevnije igre ili se baviti žongliranjem ROM-ovima, ovaj je uređaj stvoren upravo za vas.

Cijene uređaja ovisi o tarifnim modelima i paketima, a pogledat ih možete na stranicama HT-a i Vipneta.

 

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT