Recenzija: iPhone 4S

Brzina

U praksi se ove prednosti ne osjete toliko drastično, no ipak vidljive su. iPhone 4S u svakom slučaju brže otvara apliakcije nego iPhone 4 i ostavlja bolji ukupni dojam. Ipak, ako promatramo aplikacije koje za svoj rad koriste internetsku vezu vidjet ćemo da stvari baš i nisu idealne. Otvaranje takvih aplikacija ne ovisi samo o procesorskoj snazi već i o drugim faktorima od kojih je najvažnija sama kvaliteta internetske veze.

U slučaju kada su oba uređaja spojena preko istog WiFi routera, rezultati će ovisiti ne samo o brzini veze već i o trenutno zauzetim portovima samog modema. Ako paralelno promatramo iPhone 4 S i iPhone 4 te njihovu brzinu otvaranja npr. Facebook apliakcije u gore navedenim uvjetima vidjet ćemo da iPhone 4S neće svaki put pobijediti.

Kada sam oba uređaja spojio na T-Mobile 3G mrežu situacija je bila slična. Ovdje rezultati ovise o ćeliji, baznoj stanici i kanalu na koji se uređaj spojio. Primjerice, u urbanom području imamo više 3G baznih stanica od kojih neke podržavaju veće brzine, a neke druge manje. Čak i u slučaju da se oba uređaja spoje na istu baznu stanicu rezultati mogu varirati ovisno o tome koji im je kanal dodijeljen.

Povećavajući broj pokušaja povećao se i broj boljih rezultata u korist iPhonea 4S. Dakle, razlika u performansama postoji, no debelo će ovisiti o svim ovim dodatnim uvjetima.
Kad su igre temeljene na zahtjevnoj grafici u pitanju procesorska snaga osjeti se nešto više, no isto tako ne onoliko koliko biste očekivali.

U nastavku slijede dva video isječka s usporednim prikazom performansi iPhonea 4S i iPhonea 4.

Siri

Siri je cura koja podešava kalendar, navija sat za buđenje, nazove broj koji joj izdiktirate, na internetu pronalazi informacije koje tražite i još mnogo toga. Što je najvažnije ona sve to radi s iznimnom lakoćom što će vas često iznenaditi. Naravno, sve to stoji u slučaju da iznimno dobro baratete engleskim, njemačkim ili francuskim jezikom, dok ćemo svi mi koji govorimo klingonski na ovakve delicije ipak malo pričekati. Čak i ako ste u školi dobro naučili neki od ovih jezika postoji mogućnost da vas Siri ne shvati najbolje upravo zbog toga jer niste izvorni govornik. Osobno se dobro služim engleskim jezikom pa je i Siri pokazala volju da mi čini društvo. Malo smo prodivanili uz kavu, pronašla mi je podatke koje sam tražio, no pošto nisam ni amerikanac ni englez neki put sam morao ponoviti pitanje.

Kamera

iPhone 4S dolazi s 8 Mpx kamerom, za razliku od prethodnika koji je opremljen 5 megapiskelnom. Nova optika trebala bi primati više svjetla i time omogućiti bolje i jasnije fotografije u uvjetima lošijeg osvjetljenja. Kako ne bi previše filozofirao slijedi nekoliko fotografija snimljenih s oba uređaja pa sami usporedite. (HDR nije ukljkučen ni na jednom). S lijeve strane nalaze se fotografije snimljene iPhoneom 4S, a desno iPhoneom 4.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT