Recenzija: LG Optimus 3D

3D Kamera

3D Fotografija

Možda bi ovdje bilo prikladnije koristiti množinu jer LG Optimus 3D na poleđini ima ugrađene dvije kamere što je preduvjet za snimanje 3D fotografija i videa. Kamere same po sebi imaju senzor od 5 megapiksela, no 3D fotografije su snimljene u rezoluciji od 3 megapiksela. Zgodno je što u samom sučelju kamere imate jednostavnu mogućnost prebacivanja između 2D i 3D načina snimanja. Kada je kamera u 3D modu i pogled kroz tražilo prikazan je u tri dimenzije, a sučelje sadrži nekoliko izmjena u odnsou na 2D način rada. Dakle, kao dodatak tu je mogućnost određivanja dubine stereoskopske slike kao i 3D fokus. Idealan razmak između kamere i objekta iznosi 0,5 do 2 metra i u tom rangu doživljaj 3D fotografije postižu optimalnu kvalitetu.
3D fotografije spremaju se u .jps formatu i moguće ih je dijeliti u izvornom 3D, ali i u 2D obliku.

3D Video

LG Optimus 3D, uz snimanje uobičajenih 2D Full HD 1080p (1920×1080) video zapisa, ima mogućnost snimanja i 3D videa, no u tom slučaju rezolucija iznosti 720p (1280×720). Što se razdaljine tiče vrijedi isto pravilo kao i za fotografije. 2D i 3D video zapis snimljen je u MP4 formatu, s frekvencijom od 30 sličica u sekundi. Kao što je već rečeno snimljeni sadržaj moguće je izravno dijeliti na YouTube servisu koji nudi razne varijante 3D prikaza.
Video snimljen Optimusom 3D možete gledati na različitim 3D uređajima, neovisno o tome kakvu tehnologiju 3D prikaza koriste. Na primjer, za uređaje koji ne koriste naočale video je prikazan kao dvostruka slika, dok u suprotnom koristi zeleno-crvene nijanse.

Sučelje kamere je prilično zgodno organizirano i jednostavno za upotrebu. Tu su još i uobičajene mogućnosti poput prepoznavanja lica, geo-tagginga te dodirnog i kontinuiranog autofokusa.
Kad govorimo o uobičajenim (2D) fotografijama treba reći da spadaju u prosjek, dakle nisu spektakularne, ali svakako će poslužiti svrsi. Isto vrijedi i za video kameru. HD video zapisi 1080p i 720p, snimljeni u MP4 formatu mogu se ugodno gledati na bilo kojem većem monitoru ili TV uređaju, a kvalitetom od većine koju smo vidjeli.

Video reprodukcija

Gledanje filmova ili bilo kakvog drugog snimljenog materijala na Optimusu 3D predstavlja odlično iskustvo. Uz to što možete uživati u gledanju 3D filmova LG Optimus 3D ima mogućnost trenutne konverzije 2D filmova u 3D i to pomoću već spomenute fizičke tipke na boku uređaja. Istina, kvaliteta ovako konvertiranog filma nije na razini izvornog 3D uratka, ali eto, još uvijek se može provući i proizvest željeni 3D efekt.
Podržani video formati su 3GP, MP4, WMV i razni DivX-i, dok je podrška za x.264, odnosno MKV izostala. Tek nakon instalacije vPlayera  MKV film se uspio pokrenuti, no treba imati na umu da probna verzija vPlayer-a traje 7 dana, a nakon toga je potrebno platiti punu verziju.

Dizajn, kućište

Eto, sad kad sam nadrobio više-manje sve o 3D mogućnostima red je da se dotaknem i ostalih aspekata uređaja.
Dimenzijama 128.8 x 68 x 11.9 mm i masom od 168 grama LG Optimus 3D slobodno možemo nazvati komadom mobitela. Za nijansu je veći ostalih uređaja s 4,3” zaslonima, ali je vrlo skladno i ravnomjerno oblikovan. Treba reći da dimenzije kod uređaja s 4,3-inčnim zaslonima ne predstavljaju nedostatak jer kupac u startu zna koje sve prednosti on donosi.
Vrlo kvalitetna izrada ostavlja dojam iznimne čvrstoće, a posebno mi se sviđa poleđina izrađena iz gumirane plastike koja sprečava klizanje.

LG Optimus 3D prvi je uređaj čiju poleđinu krase dvije kamere što također izaziva određen vizualni efekt. Kamere su fino uklopljene u metalni dio, a između njih nalazi se LED bljeskalica. Na lijevom boku nalazimo microUSB i HDMI utore, a na desnom tipke za podešavanje glasnoće te “3D” tipku čiju sam funkciju već opisao. Na vrhu uređaja, kao i kod većine drugih nalazi se tipka za uključivanje i 3,5 mm audio utor.

Prednjim dijelom dominira ogromni zaslon, a ispod njega četiri kapacitivne Android tipke na čiju smo prisutnost navikli kod velike većine novijih uređaja. Problem kod ovih tipki nije njihova softverska priroda već način na koji je regulirano osvjetljenje. Naime, njihovo pozadinsko svjetlo gasi se ubrzo nakon što ste jednu od njih otpustili, neovisno o politici gašenja zaslona, stoga ukoliko uređaj koristite po noći ili u uvjetima slabijeg vanjskog osvjetljenja morat ćete ih gađati “na slijepo”. Ova će disciplina zahtijevati izvjesno vrijeme privikavanja pa u međuvremenu budite spremni na česte zabune.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT