Recenzija: LG Optimus 3D

Hardver, performanse i – Froyo

Prema tehničkim karakteristikama LG Optimus 3D spada u sam vrh ponude smartphone uređaja i po nekoj ljestvici koju uskoro planiramo izraditi svakako ga treba svrstati među 5 najboljih. Dvojezgreni ARM Cortex-A9 procesor takta 1GHz u kombinaciji s PowerVR SGX540 grafičkim procesorom nije nikakav hendikep u odnosu na uobičajene 1,2 GHz procesore na koje smo već navikli u ovoj klasi. Quadrant benchmark performanse ovog uređaja svrstava malo ispod Samsunga Galaxy S II, ali iznad HTC Sensationa. Istina, benchmark testovi nisu baš precizni i ne treba ih uzimati kao mjerodavne, no neku generalnu sliku ipak si možemo predočiti.

 

Uređaj je opremljen s 512 MB RAM memorije što možda i nije impresivan podatak, no vidjeli smo da se bez problema nosi s najtežim zadaćama, kao što su npr. 3D igre. Nekon reboot-a System panen prijavljuje oko 180 MB slobodnog RAM-a
LG Optimus 3D dolazi s 8 GB interne memorije za pohranu sadržaja, što je u stvari minimum koji bi jedan ovakav uređaj trebao imati, a s obzirom na činjenicu da uređaj proizvodi HD i 3D video zapise još koji gigabajt više ne bi škodio.
Mala kritika ide na račun operativnog sustava, jer se na Optimusu 3D vrti, sada već vremešni, Android 2.2 Froyo. LG je najavio skoru nadogradnju na Gingerbread, a znamo da on osjetno bolje iskorištava prednosti dvojezgrenih procesora pa možemo očekivati da nakon toga Optimus 3D pokaže još bolje performanse.

Sučelje se sastoji od 7 početnih zaslona na koje je moguće proizvoljno dodavati prečice aplikacija, widgete, mape, kontakte i sl. Dužim pritiskom na praznu površinu zaslona aktivira se način za uređivanje koji nudi widgete, prečice, mape i pozadine. Moram naglasiti kako je ova funkcija iznimno lijepo i funkcionalno izvedena, bez nepotrebnog kompliciranja.

 

Traka u vrhu zaslona sadrži uobičajene indikatore i obavijesti, a potezanjem prema dolje otvara se mogućnost pogleda na detalje obavijesti, pristup prečicama za manipulaciju WiFi-jem, Bluetoothom, podatkovnim podacima i GPS-om. Kao šećer na kraju dolazi i kratki prikaz pjesme koja se trenutno izvodi s mogućnošću pauziranja/pokretanja i prebacivanja na slijedeću, odnosno na prethodnu.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT