Recenzija: LG Optimus L7

Multimiedija

Galerija prikazuje slike i fotografije neovisno o njihovoj lokaciji na uređaju i organizira ih po albumima. Moguće ih je zumirati dvostrukim dodirom ili štipanjem do pune rezolucije, a odabirom opcija poslati mailom, bluetoothom, SmartShare aplikacijom (DLNA), podijeliti na društvenim mrežama i raznim online servisima.

Reprodukcija videa omogućena je putem posebne aplikacije, ali i izravno iz galerije. 4,3” zaslon omogućuje ugodno gledanje filmova, a podržani su svi popularni formati kao npr. DivX (.avi) te .3gp i .mp4. Ipak, ako ste u uređaj ubacili film u HD rezoluciji, ne očekujte da će raditi glatko. Što je veći bitrate, to je manja vjerojatnost da će se normalno reproducirati. Naravno, sve je ovo uvjetovano snagom procesora, tako da će se video sadržaj do rezolucije 480p sasvim pristojno vrtjeti, a sve iznad toga zaboravite.
Možda je još potrebno napomenuti da video player dolazi s podrškom za titlove.


Svirač glazbe omogućuje sortiranje pjesama po izvođaču, naslovu i albumu, kao i pretraživanje sadržaja po abecedi. Vizualno nije posebno privlačan, ali je jednostavan i jasan. Na početni zaslon možete odvući i widget s kontrolama playera, a ukoliko se pjesma izvodi iste možete naći i u polju s obavijestima ispod statusne trake.
Ukoliko želite čuti posljednje vijesti ili promijeniti glazbu tu je FM radio, ali bez RDS-a, što je zaista neobično.
Kvaliteta zvuka je zadovoljavajuća i otprilike odgovara cjenovnom razredu u kojem se uređaj nalazi.

Kamera

LG Optimus L7 dolazi s 5 MP kamerom i LED bljeskalicom. Nažalost, ne postoji fizička tipka za kameru, no ona je na mobitelima u zadnjih nekoliko godina općenito postala kuriozitet. Softver kamere dolazi s osnovnim funkcijama kao što su ISO, kontinuirani autofokus, geotagging i detekcija lica. Sučelje je prilično dobro organizirano, ali je recimo izostala prečica za aktivaciju bljeskalice pa ju je potrebno tražiti unutar izbornika.
Kvaliteta fotografija općenito je na razini cjenovnog razreda. Na vanjskom svjetlu gotovo da i nemamo prigovor, no one u lošijim uvjetima osvijetljenosti ipak su malčice zamućene.

Video kamera snima video isječke u VGA rezoluciji, dakle 640 x 480 točaka, pri frekvenciji od 30 sličica u sekundi (fps). Nismo sigurni zbog čega je snimanje video isječaka ograničeno na ovu rezoluciju jer većina uređaja s 1 GHz procesorom ima mogućnost snimanja HD 720p videa. Bilo kako bilo, video kamera će poslužiti osnovnoj svrsi i zadovoljit će prosječnog korisnika.

Baterija

1700 mAh baterija u ovom uređaju ugodno je iznenadila. U uvjetima stalne veze s internetom, sinkronizacijom mailova, aktivnim Skypeom i Google Talk-om te uz prilično intezivnu upotrebu (razgovori i surfanje) baterija je izdržala dobra 24 sata. Usudim se reći da bi uz nešto umjereniju upotrebu izdržala i cijela dva dana.

Zaključak

LG Optimus L7 ugodno nas je iznenadio brzinom i fluidnošću, što najviše može zahvaliti ICS-u i dobro optimiziranoj nadogradnji sučelja. Naravno, usporedba s hardverski jačim modelima nema previše smisla, jer za ovu cijenu bolji procesor u kombinaciji s 4,3” zaslonom jednostavno nećete dobiti. Ovaj će uređaji odlično poslužiti za gledanje videa, surfanje i preslušavanje glazbe. Organizacijske sposobnosti također nisu za odbaciti, a ne treba zaboraviti ni eleganciju, dobar dizajn, ergonomiju i za Android svijet prilično izdržljivu bateriju.
Pod manu bismo eventualno mogli ubrojati kameru, a posebice dio sa snimanjem videa koji je definitivno ispod prosjeka.

Ukoliko vam je veliki zaslon od veće važnosti nego što je to prisutnost jačeg procesora i bolje kamere, LG Optimus L7 je za vas najbolji omjer uloženog i dobivenog.

LG Optimus L7 može se kupiti po cijeni između 2000,00 i 2500,00 kuna (Tele2). dok ga kod drugih operatera još nismo pronašli u cjeniku.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT