Recenzija: LG Prada 3.0

LG uređaji s Pradinim potpisom poznati su nam već nekoliko godina i kao takvi odlično su se uklapali u životni stil modno osviještenog dijela populacije. S druge strane, ta linija proizvoda nije se mogla mjeriti s tadašnjim modelima koji su predvodili višu klasu.
Sada, nakon nekoliko godina, kada se LG posvetio i high-end segmentu smartphone uređaja nova Prada se pokušava uvući i u geekovski Android svijet što joj u velikoj mjeri i uspijeva. Čak i ako zanemarimo činjenicu da se radi uređaju brendiranom Prada modnom markom on i dalje spada u sam vrh tehnoloških delicija.

Osnovne tehničke karakteristike:

Dimenzije: 127.5 x 69 x 8.5 mm
Masa: 138 grama
Zaslon: 4,3” IPC LCD rezolucije 800×480
Procesor: Dvojezgreni 1 GHz Cortex-A9 na TI OMAP 4430 čipsetu
RAM: 1GB
Interna memorija: 4/8 GB
microSD utor
NFC
Operativni sustav: Android 2.3.7 Gingerbread
Kamera: 8 Mpx
Video kamera: 1080p, 30 fps
Prednja kamera: 1,3 Mpx
FM stereo radio
Baterija: 1540 mAh

Dizajn, kućište, zaslon…

Kad govorimo o uređaju kao što je LG Prada 3.0 dizajn je posebna kategorija i kao takav igra presudnu ulogu u prihvaćanju od strane ciljane klijentele.
Budući da već neko vrijeme smartphone uređaji sve više nalikuju jedan drugome LG Prada 3.0 se na prvi pogled pretjerano ni ne razlikuje od ostalih uređaja iz ove klase. Tek kada na prednjem dijelu ili poleđini pročitate natpis “Prada” koji i nije pretjerano napadan shvatite da se ipak ne radi o još jednom uređaju s oznakom “Google”.

Pravilan oblik pravokutnika i relativno oštri kutovi Pradi daju dojam ozbiljnosti, no ipak su dovoljno zaobljeni za ugodan rad i držanje u ruci.

 

Posebna pohvala ide za poklopac baterije, odnosno poleđinu uređaja koja je izrađena od rebraste plastike, ali s toliko krupnim teksturama da zapravo podsjeća na tkaninu. Iako je iz daleka vidljivo da se radi o plastici, s dizajnerske je strane ipak zanimljivo, a s ergonomske strane korisno jer sprečava neželjeno klizanje uređaja iz ruku. 8 Mpx kamera s bljeskalicom fino se smjestila u gornjem lijevom kutu, a pri dnu dvije rupice unutar kojih se nalazi zvučnik. LG logo ovdje je samo izgraviran, odnosno udubljen u površinu poklopca jer ovdje ipak radi o posebnom Prada brandingu.

Prednja strana uređaja prati najnovije trendove u dizajnu, dakle imamo jednu cjelinu unutar koje se dominira veliki zaslon iznad kojeg se nalazi Pradin logo i kamera za video pozive. Lijevi bok sadrži tipke za podešavanje glasnoće, dok je desni potpuno prazan isto kao i dno uređaja. Na vrhu zato nalazimo sve ostale tipke i utore koji su s dizajenerske strane odlično ukomponirani u kućište, ali je neobično što se i tipka za kameru našla na tom dijelu kućišta.

 

IPS LCD zaslon koristi “NOVA” tehnologiju koju smo premijerno vidjeli na modelu Optimus Black. Radi se o poboljšanom načinu prikaza boja, čitljivosti na dnevnom svjetlu i boljem kontrastu.
Odaziv i preciznost zaslona na visokom su nivou, što se od vrhunskog uređaja i očekuje.

Na dnu zaslona nalaze se četiri upravljačke kapacitivne tipke svojstvene većini Androida. Iako su izvrsno uklopljene u cjelinu nedostatak može biti preuranjeno isključenje njihovog osvjetljenja, što će u vrijeme privikavanja (dok im pozicije na naučite napamet) često uzrokovati pritiskanje neželjene funkcije. Ovaj nedostatak smo već zabilježili kod još nekih LG uređaja i čekamo dan kada će to biti ispravljeno.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT