Recenzija: LG Prada 3.0

Kamera

LG Prada 3.0 dolazi s 8 megapikslenom kamerom opremljenom LED bljeskalicom i autofokusom. Naizgled jednostavno sučelje zapravo je prilično kompleksno, no važnije funkcije u pravilu su uvijek dostupne bez previše kopanja po izborniku. Iako je dobra stvar što je LG u ovaj model ugradio fizičku tipku za kameru pomalo je čudno što je smještena na vrh, između 3.5mm audio i MHL utora. Dakle, ukoliko niste lijevak morat ćete se malo priviknuti okidanje prstom lijeve ruke.
Kvaliteta fotografija još je jedan segment u kojem LG Prada 3.0 pobjeđuje velik broj konkurenata. Treba naglasiti kako auto-fokus odlično odrađuje posao pa su forografije učinjene iz blizine izuzetno kvalitetne i jasne. Slijedi par primjera:

Video kamera

Očekivano, dvojezgreni procesor sa sobom donosi i Full HD (1080p) snimanje videa. Većinu snimljenih isječaka tijekom testiranja Prada je snimila točno u 1920×1080 rezoluciji pri vrlo visokih 29 sličica u sekundi. Naravno, softver kamere omogućuje i manje rezolucije (720p itd) ukoliko želite uštedjeti na prostoru. Kao i kod fotografija,  kvaliteta video isječaka snimljenih Pradom na vrlo je visokoj razini što zaslužuje svaku pohvalu. Jedan takav primjer slijedi:

Baterija

Ako ste do sada pratili testiranja Android uređaja s dvojezgrenim procesorima i 4,3” zaslonima mogli ste vidjeti da se po trajanju baterije međusobno ne razlikuju previše. Dakle i ovdje imamo sličnu situaciju gdje će uz intezivno korištenje baterija u prosjeku izdržati jedan cijeli dan. Naravno, ovdje se podrazumijeva da je stalno aktivna internetska veza preko 3G ili WiFi mreže. Kao i kod ostalih uređaja produljenje autonomije može se ostvariti prebacivanjem na 2G mrežu, isključivanjem automatske sinkronizacije podataka ili jednostavnim spajanjem na internet po potrebi.

Zaključak

Tko bi rekao da se ispod imena Prada krije ovako dobar i funkcionalno potpun Android uređaj? Iskreno, i sam sam u startu bio sumnjičav jer mi je na pameti bila stara rimska izreka “Nomen est omen” gdje ime “Prada” sugerira naglasak na stilu, dizajnu i vanjskom imidžu.
Nakon nekoliko dana korištenja Prada me svojom funkcionalnošću prilično iznenadila jer uopće nisam očekivao da se ispod šminke krije prava unutarnja ljepota.
Brzina rada, fluidnost  i opća upotrebljivost na visokoj su razini. Čak i neovisno o imidžu kojeg uživa, LG Prada 3.0 je jedan iznimno kvalitetan i potpun uređaj koji će se odlično uklopiti u dizajnersku garderobu vlasnika, a istovremeno osigurati maksimalnu upotrebljivost i funkcionalnost najboljih smartphonea dostupnih na tržištu.

Tehničke detalje potražite ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: LG Electronics.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT