Recenzija: Nokia X7

E-mail klijent nudi automatske postavke za sve najpoznatije servise, a podržani su POP, IMAP i Mail for Exchange pretinci. Sve poruke koriste zajednički inbox, a SMS i MMS poruke moguće je vidjeti u obliku konverzacije (threaded view). Kao sastavni dio E-mail klijenta tu je i widget za početni zaslon na kojem je moguće vidjeti najnovije stavke iz pretinca. Naravno, za više pretinaca moguće je koristiti višestruki broj odgovarajućih widgeta.

Kalendar je u odnosu na prethodne modele doživio određene estetske izmjene, a funkcionalno je ostao jednako upotrebljiv. Veličina zaslona i ovdje je učinila svoje pa su stavke i svi načini pogleda pregledniji i ugodniji za korištenje. Moguća je upotreba višestrukih kalendara, a svaki od njih možete označiti posebnom bojom radi lakšeg snalaženja. Kalendari se mogu sinkronizirati s postojećim Google kalendarima ili pak s Nokijinim Ovii servisom.

Rad s društvenim mrežama podržan je u poznatoj Nokijinoj aplikaciji Nokia Social koja podržava najpoznatije servise Facebook i Twitter. Nokia Social svakako je upotrbljiva aplikacija, no ipak nije na razini onih koje viđamo na Android i iOS platformama. Imajte na umu da Facebook kao alternativu ima vrlo kvalitetnu mobilnu verziju svoje web stranice namijenjenu uređajima s dodirnim zaslonima, a pristupate joj preko adrese touch.facebook.com.

Multimedija

Galerija fotografija i video zapisa doživjela je manje estetske izmejne, a zgodno je to što je zumiranje fotografija omogućeno putem štipanja, dvostrukog dodira i pomoću tipki za podešavanje glasnoće. Ipak, sukladno veličini fotografije, zumiranje ponekad zna malo zapinjati i to je vjerojatno jedina stavka gdje se to osjeti.
Nažalost, dijeljenje slika moguće je samo putem e-maila, MMS-a i Bluetootha, a objavlljivanje na društvenim mrežama izravno iz Galerije nije podržano.
galerija podržava i izravno uređivanje slika, što podrazumijeva rotiranje, promjenu dimenzja te dodavanje raznih efekata. Tu su još i uobičajene opcije kao što je organizacija u albume i slide show.

Glazbeni svirači na seriji X po definiciji predstavljaju jedan od prioriteta. Ipak, sama aplikacija u odnosu na prethodu verziju Symbiana nije doživjela izmjene, ali ono što ovdje svakako treba napomenuti jest kvaliteta zvuka, što je bilo i očekivano. Stereo zvučnici Nokije X7 iznimno su glasni, a čistoća zvuka na zavidnom je nivou.

Video reprodukcija

Aleluja. Ovaj poklič najbolje opisuje osjećaj koji nas je obuzeo nakon što smo došli do spoznaje da Nokia X7 ima podršku za DivX, Xvid i WMA formate video zapisa, a ekstaza je kulminirala tek nakon što smo svjedočili kako Nokia X7 bez poteškoća vrti i MKV zapise u HD (720p) rezoluciji. Dakle, ovo je drugi uređaj koji smo imali na testu, nakon Samsunga Galaxy S 2, koji može reproducirati MKV (x264) video, što je za svaku pohvalu.
Ukupan dojam upotpunjuje i već navedeni odnos zaslona 16:9 jer osigurava veću iskoristivost površine. Podršku za titlove nismo pronašli, a

Ovi navigacija

Kao i sve novije Nokije X7 je također opremljena Ovi Mapama i nesplatnom, glasovno navođenom turn-by-turn navigacijom. Poseban je ugođaj koristiti navigaciju, odnosno pregledavati mape na ovako velikom zaslonu. Navigaciju je moguće koristiti za vožnju, ali i ako idete pješice. Imajte na umu da je za brže lociranje potrebno imati aktivnu podatkovnu vezu, u protivnom ono može potrajati.
Na uređaju je instalirana mapa Hrvatske kao i mape još nekoliko zemalja, a ukoliko vam je potrebno u svakom trenutku možete skinuti mapu bilo koje države izravno na uređaj. Naravno, u tom se slučaju pobrinite da to radite putem WiFi-a jer download mapa vuče ogromnu količinu podataka.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT