Recenzija: Nokia X7

Kamera

Nažalost, Nokia X7 još je jedan u nizu uređaja koji dolaze s kamerom bez autofokusa. O ovome smo u prethodnim recenzijama toliko riječi istrošili da bi svako ponavljanje u startu predstavljalo lajanje na mjesec. Dakle, zbog fiksnog fokusa kamere snimanje iz neposredne blizine rezultirat će zamućenim slikama, a minimalna razdaljina za iole normalnu sliku ne bi smjela biti manja od 80 cm. Pohvala ide dvostrukoj LED bljeskalici zbog koje su slike u noćnim uvjetima odlične, naravno, pod uvjetom da poštivate minimalnu razdaljinu od predmeta do leće.
Sučelje kamere isto je kao i na ostalim, odnosno prethodnim Symbianima, dakle malčice je zakomplicirano, ali zato posjeduje cijeli niz korisnih alata i dodataka.
Opća kvaliteta fotografija ne može se nazvati vrhunskom i mogli bismo je svrstati u neki prihvatljivi prosjek.

Video kamera snima HD video u rezoluciji 720p, što je u višoj, pa srednjoj klasi uređajaj već postala neka vrdta standarda. Prijemrak jednog takvog video zapisa donosimo u nastavku. Kad je fukus u pitanju, vrijedi isto kao i kod snimanja fotografija.

Baterija

U Nokiju X7 ugrađena je baterija kapaciteta 1200 mAh. Ukoliko uređaj koristite u offline načinu, znači bez stalne veze s internetom, a u kombinaciji s umjerenim korištenjem razgovora i ostalih funkcija uređaja, baterija bi mogla potrajati barem 3 dana. U suprotnom, dakle ukoliko je uređaj konstantno online, računajte na dobra dva dana autonomije. Dodatna ušteda energije može se postići prebacivanjem rada sa 3G na GSM mrežu.

Zaključak

Nokia X7 svakako je zanimljiv uređaj. Ne samo zbog svog radikalnog dizajna i čeličnog kućišta, već i ostalih korisnih detalja što kupcu nudi. Veliki 4,0 inčni zaslon s odličnim prikazom, odnosno dubinom boja i odnosom 16:9 ostavlja izniman dojam.
Operativni sustav Symbian Anna donosi dugo očekivana poboljšanja koja se najviše očituju na primjeru tipkovnice i unosu teksta te na osjetno poboljšanom web pregledniku zbog kojeg je surfanje postalo znatno ugodnije.
Također, stereo zvučnici s izuzetnom kakvoćom zvuka doprinose dojmu da se radi o kvalitetnom multimedijskom uređaju.
Unatoč tome što Symbian platforma zbog poznatih okolnosti ima neizvjesnu budućnost Nokia se ipak obvezala davati punu podršku još nekoliko godina.
Kada se uređaj uskoro pojavi u prodaji mogao bi biti dobar omjer uloženog i dobivenog, pogotovo zbog nedavne Nokijine najave o općem snižavanju cijena u prosjeku za 15%

Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

Uređaj na testiranje ustupila: Nokia Hrvatska

 

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT