Recenzija: Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G

Prestigio polako postaje poznato i cijenjeno ime na hrvatskom tržištu. Vidjeli smo da je do sada izbacio nekoliko modela smartfona temeljenih na Androidu koji uz pristupačnu i razumnu cijenu nude prilično visoku razinu kvalitete. Kombinacija ovih dviju karakteristika Prestigio uređaje karakterizira kao best-buy, tj. kao iznimno dobar omjer uloženog i dobivenog. No, kakva je situacija s tabletima? Jesu li i ovi Prestigiovi tableti dostojni protivnici Samsungu, Asusu i nekim drugim brandovima, pokušat ćemo odgovoriti u tekstu koji slijedi. Zadnjih desetak dana smo se imali prilike družiti s modelom Prestigio MutiPad 10.1 Ultimate 3G, dakle s uređajem kojeg pokreće dvojezgreni procesor u kombinaciji s Androidom 4.1 Jelly Bean i mogućnošću korištenja podatkovnih SIM kartica za spajanje na Internet.

Osnovne karakteristike:

Dimenzije: 256,8 x 175 x 10,2 mm
Masa: 680 grama
Zaslon:10.1” MVA LCD 1280×800 150 ppi
SoC: Rockchip RK3066
CPU: 2x Cortex-A9 1,6 GHz
GPU: Mali-400 MP
RAM: 1 GB
Interna memorija: 16 GB
Utor za microSD memorijske kartice
Povezivanje: WiFi 802.11 WiFi Hotspot, micro USB, HDMI
3G: HSDPA
OS: Android 4.1 Jelly Bean
Kamera: 2 MP
Prednja kamera: 0,2 MP
Video kamera: 1080p 30 fps, HDR video
Prednja kamera: 2,2 MP, 1080p 30 fps
Baterija: 6400 mAh

Prednosti:

– Kvaliteta izrade

– Performanse

– Izvrstan video player

– Puna verzija QuickOffice aplikacije

– Cijena

Nedostaci:

– Slabija kamera

– Nema Google talk

– Nema GPS

Dizajn, kućište i zaslon

 IMG_2682

Kod 10.1 inčnih tableta trenutno imamo takvu situaciju da mnogi uređaji toliko nalikuju jedan drugom da ih je na prvi pogled jako teško razlikovati. Znamo da je Apple je svojim iPadom postavio svojevrsne standarde općenito u konceptu tableta, ali i kad je u pitanju sami dizajn. Svjesno ili ne, mnogi su proizvođači na izvjestan način kopirali iPadov dizajn, a vidjeli smo da je Apple to doživio kao ozbiljnu prijetnju tužeći Samsung za kopiranje upravo tog dizajna. Bilo kako bilo, iPad je početak modernog tablet doba i svaki uređaj koji imalo nalikuje na iPad slobodno možemo okarakterizirati kao klasiku, bez nepotrebnih eksperimenata u dizajnu.

Tako i Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G dolazi u klasično oblikovanom kućištu, a sprijeda u prilično velikoj mjeri podsjeća na spomenuti iPad. Čak je i stražnja strana oblikovana u iPad-ovom stilu, no umjesto aluminija korištena je izvjesna vrsta gumirane plastike s otisnutim logotipima i punim nazivom uređaja. Gumirana plastika zapravo je puno bolje rješenje od aluminija u smislu što bolje prianja uz ruke i u velikoj mjeri umanjuje vjerojatnost klizanja uređaja iz ruku. Loša strana ove plastike je, ako to tako možemo nazvati, prilično loša otpornost na otiske prstiju.

Konstrukcija i kvaliteta izrade su na izuzetno visokoj razini, što je posebno važno istaknuti s obzirom da se radi o proizvođaču poznatom po vrlo pristupačnim cijenama svojih uređaja.

Prednja strana potpuno je lišena bilo kakvih hardverskih tipki i sve potrebne možemo naći na bokovima uređaja. Na tim rubnim dijelovima nalazimo i sve moguće utore (audio, za punjenje, mini USB, utor za microSD i SIM kartice te HDMI utor. Na stražnjoj strani nalazimo dva zvučnika koji produciraju stereo zvuk.

LCD Zaslon u rezoluciji 1280 x 800 točaka omogućuje kvalitetan prikaz sadržaja i tu se nalazi u klasi s velikom većinom 10-inčnih tableta. Kutovi vidljivosti prilično su dobri, kao i vidljivost na vanjskom svijetlu.  Isto tako, problema s odazivom i preciznošću nije bilo pa možemo reći da zaslon zadovoljava kriterije koje postavljaju osjetno skuplji uređaji.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT