Recenzija: Prestigio MultiPhone 4040 Duo

Operativni sustav, sučelje i performanse

Prestigio MultiPhone 4040 vrti Android 4.0 Ice Cream Sandwich i to bez posebne nadogradnje sučelja, kao što je to slučaj kod drugih proizvođača. Intervencije u sam operativni sustav su minorne, a odnose se uglavnom na prilagodbu za rad s dvije SIM kartice i drukčiji set ikonica.

Statusna traka na vrhu zaslona, uz to što sadrži osnovne obavijesti i indikatore, kada se povuče prema dolje otkriva detalje o obavijestima te prečice prema često korištenim postavkama koje su opet izvedene na malo drukčiji način. Uz novi set ikonica, Prestigio nudi i vlastiti paket pozadinskih slika, te standardne žive pozadine koje dolaze sa skoro svakim ICS uređajem.

Budući da i ovaj uređaj pokreće Cortex A9 procesor takta 1 GHz, rad sučelja i izbornika je očekivano brz i fluidan. Isto kao kod modela 4300, imamo samo tri početna zaslona na koje je moguće dodavati sadržaj u vidu prečica aplikacija, widgeta, mapa i bookmarka.

Zanimljiv detalj je mogućnost namještanja uključivanja i isključivanja uređaja u određeno doba dana. Na ovaj način ne morate brinuti jeste li ga navečer isključili kako biste uštedjeli na bateriji.

Pohrana podataka

Kao i model 4300, Prestigio MutiPhone 4040 internu memoriju također dijeli na dvije particije, no kod ovog modela opet imamo drukčije nazive. Memorija je razdijeljena na “Internal storage” gdje nalazimo 785 MB prostora te “Phone Storage” sa 2 GB slobodnog prostora. Ovdje treba reći da se obje particije odnose na internu memoriju uređaja, a po želji možete dodati još i micro SD memorijsku karticu.

Poruke

Kao i svaki Android, Prestigio MutiPhone 4040 Duo nudi mogućnost komunikacije putem SMS, MMS i E-mail poruka.

SMS i MMS djeluju na uobičajen način, dakle umetanjem nekog multimedisjkog sadržaja (slika, zvuk ili video) u SMS poruku, ona automatski postaje MMS.

E-mail klijent omogućuje definiranje višestrukih POP i IMAP, ali ne i Microsoft Exchange pretinaca, a automatske postavke su osigurane za najpopularnije servise. Premda nije ponuđena push opcija, postavke omogućuju sinkronizaciju svakih 5 minuta.

Za razliku od modela 4300, Prestigio MutiPhone 4040 Duo ipak donosi Gtalk aplikaciju za chat i video pozive. Naravno, za druge protokole potrebno je instalirati matične ili alternativne multi-klijent aplikacije (Fring, Nmbuzz, eBuddy, IM+…)

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT